Emlékezetes történetek

2024.01.05. 06:35

Remek fogások, az ország legnagyobb véradása, kutyák segítettek gyerekeknek

Sorozatunkban újságíróink emlékeznek vissza a 2023-ban számukra legemlékezetesebb, legmeghatóbb cikkre. Papp Gábort remek fogások, az ország legnagyobb véradása, illetve segítő kutyák egyaránt megérintették tavaly.

Papp Gábor

Több mint félezren adtak vért Békésen.

Fotó: Für Henrik

2023-ban számos olyan teljesítmény, olyan eredmény született Békés vármegyében, amelyek emlékezetessé tették az esztendőt. Ezek közül csak néhány hivatalos, illetve emberi történetet emeltem ki.

Remek fogások

Bár még 2022 szilveszterén történt, már 2023-ban számoltunk be arról, hogy közel nyolcvanöt centis, mintegy 7,5 kilós süllőt fogott december 31-én a Körösön a Békésen élő Hajdú Zsuzsanna. A horgászhölgy párjával, Pálfi Zoltánnal közösen indult el pecázni az óév utolsó napján, és ekkor jött a nagyszerű fogás.

Az év egyébként is bővelkedett a kiváló horgászforgásokban, amelyekről időről időre portálunkon is beszámoltunk. Az említett történet különlegessége, hogy egy hölgy nagyszerű fogását örökíthettük meg.

Összesen 550-en jelentek meg a Madzagfalvi Véradáson

Összesen 550-en jelentek meg a Madzagfalvi Véradáson, a békési Barta udvarban, ami mint később kiderült az ország legnagyobb véradása volt tavaly. Mint azt Barta István Zoltán, a Magyar Vöröskereszt Békés vármegyei alelnöke elmondta, a Magyar Vöröskereszt Békés vármegyei szervezetével megtartott program megvalósítása körül egy nagyon komoly összefogás alakult ki, a karitatív szervezet mellett számos támogató sorakozott fel, illetve a város is az esemény mellé állt. Elsőnek Polgár Zoltán alpolgármester adott vért, az álomhatárt jelentő 500. véradó pedig Kálmán Tibor, Békés polgármestere volt. 

A legfontosabb pedig, hogy a véradáson való résztvétel trendivé vált az elmúlt években, nagyon sokan ezért térnek haza, nagyon sokan már előre beírják a naptárukba az időpontot, rengetegen érkeznek más településekről, hogy segíthessenek.

Gyulát választották az Év turisztikai városává

Az Év turisztikai városa lett 2023-ban Gyula az Utazó Magazin által felkért szakemberek és olvasók szavazatai alapján. Az elismerést dr. Görgényi Ernő polgármester és Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője vette át júniusban a budapesti Hotel Continentalban tartott ünnepségen. Az elismerésben a magas szintű szakmai munka, a számos attrakció és a helyiek vendégszeretete mellett komoly szerepe van annak az összefogásnak, amelyet az ágazatban helyi szinten kialakítottak.

Az Aktív Mancsoknak köszönhetően újra beszélni kezdtek a gyerekek

2020 óta segíti a gyermekek fejlődését, tart foglalkozásokat, illetve képez segítő és terápiás kutyákat az Aktív Mancsok Segítőkutyás Egyesület. Gulyás Biankával, a szervezet alapítójával egyebek mellett az egyesület sokrétű tevékenységéről beszélgettünk, így arról is, hogy a munkájuk köszönhetően olyan gyerekek szólaltak meg újra, akik különböző okok miatt nem beszéltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában