Utazó Magazin

2023.06.28. 19:30

Gyulát választották az Év turisztikai városává idén

Az Év turisztikai városa lett 2023-ban Gyula az Utazó Magazin által felkért szakemberek és olvasók szavazatai alapján. Az elismerést dr. Görgényi Ernő polgármester és Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője vette át szerdán délután a budapesti Hotel Continentalban tartott ünnepségen.

Papp Gábor

Flesch Tamás, Potápi Árpád János, Komoróczki Aliz, dr. Görgényi Ernő, Érsek M. Zoltán a díjátadást követően.

Az oklevelet Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, valamint Érsek M. Zoltán, az Utazó Magazin főszerkesztője adta át.

A díj átvételét követően dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármester hírportálunknak elmondta, a kitüntetés a turizmus területén dolgozó helyi vállalkozók, szakemberek, munkavállalók magas szintű tevékenységének elismerése.

– A díj a gyulai attrakciók népszerűségének visszaigazolása és annak kifejezése, hogy Gyula Magyarország egyik vezető turisztikai desztinációja mind a szakemberek, mind az utazó közönség számára – fogalmazott.

Kitért arra, hogy a díjat huszonegy éve adják át, és most először nyerte meg a versengést Gyula városa. Az eseményen több elismerés, például Az év szállodája, Az év fürdője címek is gazdára találtak. Ennek kapcsán dr. Görgényi Ernő kiemelte, hogy Az év vidéki étterme díjat a Gyulához, illetve a vármegyéhez kötődő Barna Ádám séf vezette esztergomi 42 Restaurant érdemelte ki.

Komoróczki Aliz kérdésünkre elmondta, az elismerés mindenképpen jó marketinglehetőség, hiszen a város ismét egy nívós kitüntetéssel jelenik meg az országos médiában. A szakember megerősítette, az elismerés visszaigazolása, hogy a város népszerű desztináció.

– Egyfajta hitelesítés mindez arról, hogy Gyula nagyon magas szintű minőségű szolgáltatást nyújt a vendégeknek, ahogy arról is megerősítés, hogy kiváló szálláshelyek működnek a városban és vonzó programok várják a hozzánk érkezőket – hangsúlyozta.

Felvetésünkre Komoróczki Aliz elmondta, a turisztikai szakma egésze számára fontos a díj, hiszen láthatják, hogy jó irányban tartanak; hogy a közös a munka eredményre vezet.

– Természetesen az elismerés lendületet nyújt az újabb kihívásokhoz is – tette hozzá.

Mint ismert, a városban az idegenforgalmi szektor szereplői az önkormányzat kezdeményezésére egy irányban haladnak, és ezt szolgálja a helyi TDM-szervezet is. A turizmusban tevékenykedők folyamatos egyeztetéseket tartanak, közösen határozzák meg az irányokat, és a célokat együtt valósítják meg. A városban úgy látják, hogy az összefogással az értékek és a szakmai tudás összeadódik.

A gyulai turizmusnak és annak szereplőinek az utóbbi években ez már a sokadik elismerése. A teljesség igénye nélkül 2020-ban a Turizmus 50 fontos szereplője & TOP 10 Polgármester című exkluzív kiadványba bekerült dr. Görgényi Ernő polgármester és Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. 2018-ban mindkettőjüket az ötven legbefolyásosabb turisztikai személyiség közé választották. 2021-ben Gyula városa érdemelte ki az Év turisztikai települése címet a Szallas.hu az Év szállása versenyén. Onofer Eszter, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. marketingmenedzsere pedig bejutott a turisztikai szakma TOP 10 legígéretesebb fiatal szakembere közé került a 2022-es év tekintetében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában