TOP Plusz

2024.01.20. 19:17

Parkolókat építenek, kamerákat szerelnek fel Geszten

Több beruházást készítenek elő Geszten – mondta Brandt Krisztián polgármester, hozzátéve, hogy azokra a TOP Plusz keretében nyert támogatás az önkormányzat.

Licska Balázs

Térfigyelő kamerákat is szerelnek fel.

Fotó: Illusztráció: MW-archív

Ismertette, hogy az egyik, 18,5 millió forintos projekt keretében parkolókat alakítanak ki, egyrészt a polgármesteri hivatal környékén, másrészt pedig az általános iskolával szemben, a Szabadság utcában; valamint térfigyelő kamerákat telepítenek.

Egy másik, 20 millió forintos fejlesztés részeként az orvosi rendelő melletti szolgálati lakást korszerűsítik energetikai szempontból. Egy harmadik, 30 millió forintos beruházás keretében a Rákóczi utcában aszfaltoznak. Ezek esetében bekérték az árajánlatokat a vállalkozásoktól, hogy mennyiért oldanák meg a munkát, az ajánlatokról hamarosan döntenek.

Egy negyedik, ugyancsak 30 millió forintos támogatásból megvalósuló projekt pedig a turizmus fejlesztését célozza, az ebédlő feletti részre megálmodott beruházás jelenleg tervezési szakaszban van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában