Egészségügy

2024.01.13. 09:11

Öt új gyermekgyógyász rezidens is gyógyít a központi kórházban

Öt gyermekgyógyász rezidens kezdte meg munkáját, illetve szakképzését a Békés Vármegyei Központi Kórházban – adta hírül az intézmény. Tapasztalatszerzésüket követően előreláthatólag idén ősztől lehetőség lesz a korábbi működés visszaállítására a csabai és a gyulai kórházban.

Beol.hu

A rezidesek bekapcsolódtak a gyógyító munkába.

Fotó: Illusztrácó: Shutterstock

Mint emlékeztettek, 2023. szeptember 1-jétől a Békés Vármegyei Központi Kórház Csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályának gyulai és békéscsabai telephelyén ideiglenes jelleggel az intézményen belüli betegutak átszervezése vált szükségessé. Az intézmény a korábban előre nem tervezhető humánerőforrás hiányt a betegutak átszervezésével tudta áthidalni és ezzel a csecsemő és gyermekgyógyászati ellátás megszokott magas színvonalon történő ellátását zökkenőmentesen biztosítják a hozzájuk forduló betegek számára. 

Ennek megfelelően a békéscsabai tagkórház gyermekgyógyászati részlegén a hét első négy munkanapján (hétfő-csütörtök napokon) folyamatosan biztosított az ügyeleti ellátás. Péntekenként viszont a betegek – ha egészségi állapotuk megengedi –, 16-óráig hazabocsátásra kerülnek, amennyiben további kórházi szakellátásra szorulnak, azt a gyulai gyermekosztály biztosítja. A békéscsabai részlegen péntek 16 órától hétfő reggel 8 óráig betegellátás nincs. Az ügyeleti járó- és fekvőbeteg ellátás a gyulai tagkórházban folyamatosan biztosított, a kis betegek ellátása rendben zajlott.

A közleményben leszögezték: a gyermekosztályok, illetve tagkórházak közötti áthelyezésére a progresszivitási szinteknek megfelelő ellátási igény szerint, kizárólag szakmai indokok alapján, illetve a gyermekek speciális betegségéből eredő okok miatt került sor, ami mindig a szakma szabályai szerint és előre tervezetten történt. A változás az alapellátási gyermekügyelet ellátási idejét nem érintette, az változatlan formában működik tovább a megyeszékhelyen is.

Az öt, most munkába állt gyermekgyógyász rezidens tapasztalatszerzését követően előreláthatólag 2024 őszétől lehetőség lesz a korábbi működés visszaállítására a csabai és a gyulai kórházban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában