Karitatív célok

2024.01.18. 14:09

Közgyűlést tartott az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete – galériával

Megtartotta éves közgyűlését az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete szerdán. A résztvevő tagság meghallgatta Juhász Zoltán elnök beszámolóját az elmúlt esztendőben végzett munkáról, illetve a 2024-es esztendő terveiről is szó volt a tanácskozáson.

Papp Gábor

Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete idén a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt szeretné támogatni. Fotó: Gazsó János

Az egyesület vezetője kiemelte, hogy az elmúlt évben Szegeden tartott jótékonysági estjük bevételének köszönhetően mintegy 1 millió 400 ezer forint értékű adománnyal tudták támogatni a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekosztályának békéscsabai gyermekrészlegét. A támogatásnak köszönhetően fitneszteremmel gyarapodott a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekosztályának békéscsabai gyermekrészlege.

Beszámolt az októberben megszervezett sikeres ausztrál napról, valamint a Tibolddaróci csapatépítő kirándulásról. A tavalyi év jelentős eseménye volt Budapesten Ausztrália tiszteletbeli konzuljának beiktatása, amelyen az egyesület 7 tagú delegációval képviseltette magát. A tiszteletbeli konzul Gall Cecília elfogadva a meghívást részt vett a közgyűlésen és hozzászólásában szavakkal méltatta az egyesület eddigi tevékenységét, biztatva a tagságot a jövőbeni közös munkálkodásra is.

Az elnök a terveket ismertetve szólt arról, hogy ebben az évben ismét megrendezik a jótékonysági estet. Az eseményt március 16-án Szegeden a Szent Gellért Fórumban tartják, melynek teljes bevételét a megyében szolgálatot teljesítő koraszülött mentőautó működési költségeinek támogatására fordítják majd. A közgyűlést a résztvevők közös vacsorával, jó hangulatú beszélgetéssel zárták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában