Egészséges életmódot

2023.12.12. 06:34

Fitneszteremmel gyarapodott a békéscsabai gyermekosztály

Fitneszteremmel gyarapodott a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekosztályának békéscsabai gyermekrészlege, amelyet a napokban mutattak be. A fejlesztés az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének 1,4 millió forintos támogatásával valósult meg.

Papp Gábor

20231206 Békéscsaba Egymillió forintos adományt vehetett át Becsei László, a megyei kórház főigazgatója Juhász Zoltántól, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének elnökétől. A pénzt a civil szervezet egy békési, jótékonysági eseményen gyűjtötte össze, amit a gyermekosztály működésének támogatására ajánlottak fel. Fotó: Für Henrik FH Békés Megyei Hírlap Képen: Ravasz Attila, az Art Copy Studio ügyvezetője (b1), Dr. Becsei László, a Békés Vármegyei Központi Kórház főigazgató-főorvosa (b5), Juhász Zoltántól, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének elnöke (b6), Dr. Kolozsi Anita, a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekosztályának békéscsabai részlegvezető főorvosa (j3)

Fotó: Für Henrik

Dr. Kolozsi Anita, a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekosztályának békéscsabai részlegvezető főorvosa elmondta, a részleg diabetológia-endrokrinológia profillal működik.

– Nagyon fontos az egyre több túlsúllyal küzdő gyermek kivizsgálása, illetve támogatása abban, hogy a súlycsökkenést el tudják érni – fogalmazott. – Eldöntött szándékunk megmutatni nekik, hogy aktívan miként tudnak részt venni életmódjuk megváltoztatásában. Így az eddigi napi gyógytorna mellé lehetőség nyílik arra, hogy különböző aktív mozgásformákat ismerjenek meg kórházi körülmények között, modern fitneszteremben a gyerekek. Célunk, hogy megszerettessük a mozgást, és a diatetikai tanácsadás és kivizsgálás mellett teljes életmód-váltáshoz szükséges programot nyújtsanak.

Dr. Becsei László, Békés Vármegyei Központi Kórház főigazgató-főorvosa elmondta, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete minden évben tart jótékonysági estet.

– A tavaly megrendezett program bevételét a békéscsabai gyermekosztály számára ajánlották fel – folytatta a gondolatot. – A főorvos asszony javaslatára a támogatás segítségével fitnesztermet alakítottak ki, illetve az eszközöket szereztek. A részleg endrokrinológiai profillal rendelkezik, a fejlesztés pedig hozzájárul ahhoz, hogy az érintett gyerekek az egészséges életmódot még jobban megismerjék.

Juhász Zoltán, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének elnöke hangsúlyozta, szervezetük tagjai elkötelezettek a gyermekek gyógyításának támogatása mellett.

– Ezen felül szeretnénk a következő, a felnövekvő nemzedékeknek példát is mutatni. Bízunk benne, hogy ők is átérzik, hogy jó dolog jót tenni, és számukra is szimpatikussá válik ez a gondolkodás – tette hozzá.

Juhász Zoltán kifejtette, hosszú távon is elkötelezettek abban, hogy támogassák a gyermekeket, a gyermekekkel foglalkozó szervezeteket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában