Békéscsaba

2024.01.08. 11:48

Harmincas táblát tettek ki a játszótérnél

Harminc kilométer/órás sebességkorlátozó táblát helyeztek ki a Vécsey utcai játszótérnél – ismertette Fülöp Csaba önkormányzati képviselő a Facebook-oldalán.

Licska Balázs

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Emlékeztetett: lakó-pihenő övezet kialakítását kezdeményezte a Vécsey utca 24-26. számú lépcsőház melletti területen, mivel a helyiek elmondása szerint az autósok rendre sebesen hajtanak be erre a szakaszra. Ez azért is veszélyes, mert az ingatlan előtti, játszótérre vezető járda forgalmas, valamint a játszótéren szinte folyamatosan több család tartózkodik kisgyermekekkel.

Ennek a folyamatnak a véghezvitele azonban csak ötévente, a forgalmi rend felülvizsgálata során történhet meg, tehát időigényes. Azonban addig sem szerette volna megoldás nélkül hagyni a környéken élőket. Ezért a javaslatára egy 30 kilométer/órás sebességkorlátozó táblát helyeztek ki a parkoló bejáratához. Bízik benne, hogy ezzel biztonságosabbá válik a közlekedés a területen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában