Orosháza

2024.01.09. 14:00

Élt harmincöt évet: ma feldarabolták - videóval

Lassan minden karácsonyi dekoráció dobozba és raktárba kerül Orosházán. Bontják az adventi időszak fényes díszeit. Már elszállították a Kossuth utcáról a gyerekek kedvenc mesehőseit és a Mikulást is. Utolsó útja előtt még utoljára kicsi havat is látott a város karácsonyfája keddre virradóra. Majd lecsupaszították s feldarabolták. Vajon mi lett a sorsa?

Csete Ilona

... majd legallyazták és feldarabolták. Fotó: A szerző felvételei

Forrás: A szerző felvétele

Vízkeresztkor lebontjuk a karácsonyfákat otthonainkban. Egyre több tűlevelű kikerül a hulladékgyűjtők mellé s vár elszállításra. Az ünnepi időszak végével, pontosan kedden, a déli órákban, Orosháza főteréről eltűnt a város karácsonyfája, amit még tavaly november végén állítottak fel. Csodájára jártak heteken át az emberek: a 12 méter magas nordmann fenyő pompás dísze volt az adventi időszaknak. Kondé Mihály és családja ajánlotta fel a 35 éves fenyőfát, amire összesen 139 díszt és 52 méternyi fényfüzért helyeztek.

Ezeket miután eltávolították, megkezdődött a fenyőfa gallyazása, majd a törzs feldarabolása. Ahogy az elmúlt években, idén is jó célt szolgál a faanyag: egy rászoruló, gyermekes családhoz elszállították Szentetornyára.

Kedden a pompás karácsonyfát megszabadították díszeitől... Forrás: A szerző felvétele

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában