Előkészületek

2024.01.16. 19:14

Elfogadták a terveket, jönnek a Rászedett ördögök Békéscsabára

A tervelfogadás mindig izgalmas esemény; az első, kézzel fogható mérföldkő egy darab megszületése során – írták a Békéscsabai Napsugár Bábszínház Facebook-oldalán.

dr. Nagy Szilvia

A Rászedett ördögök előkészületei

Forrás: Facebook

Varga Anna marketingmenedzser kérdésünkre elárulta, az esztendő a Rászedett ördögök terveinek megismerésével indult, sőt már elkezdődött a kivitelezés is. 

– A Markó Róbert által írt és rendezett darab bemutatóját április 13-ára tűztük ki. A két női főszerepet Csortán Zsóka és Soós Emőke játssza, az ördög bőrébe pedig Lovas Gábor bújik. Az alapsztori szerint a két hölgyeményt el akarja vinni az ördög a pokolba, de az autójukkal út közben lerobbannak. Amíg várják, hogy jöjjön a sárga angyal segítsége, a nők sztorizni kezdenek, sőt, mi több, zrikálják az ördögöt. A kérdés az, hogy a történtek hatása alatt eljutnak-e az alvilágig – részletezte Varga Anna. Elmondta, a darabot különféle bábtechnikákkal játsszák: lesz élőszereplős része, kesztyűs-bábos, sőt síkbábos is. 

– A díszleteket, jelmezek, bábokat Boráros Szilárd tervezi, a zenét Lovas Gábor szerzi. A koreográfia Markó-Valentyik Anna érdeme lesz. A Rászedett ördögöket ötéves kortól ajánljuk – fűzte hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában