Döntés

2024.01.01. 15:47

Egyelőre nem vezetik ki Vésztőn az építményadót

Nem emelnek adót, illetve nem is vetnek ki újabb terhet Vésztőn az új esztendőben– derült ki a képviselő-testület nemrég tartott ülésén, ugyanakkor az építményadó marad.

Licska Balázs

Egyelőre marad ez az adónem.

Fotó: Illusztrácó: Shutterstock

Karakas Anikó polgármester Szabó Gézáné önkormányzati képviselő felvetésére elmondta: valóban szerepelt korábbi tervei között az építményadó kivezetése. A gazdasági helyzet azonban úgy alakult az elmúlt években, ahogy arra nem számítottak. Úgy véli, most felelőtlenség lenne megszavazni az építményadó eltörlését, de amennyiben a 2024-es költségvetés elfogadása után így dönt a képviselő-testület, akkor azt támogatja.

Vésztőn a jelenleg hatályban lévő önkormányzati rendelet alapján például iroda, üzlet esetében négyzetméterenként évi 400 forintot; műhely, üzemcsarnok, raktár vonatkozásában pedig négyzetméterként évi 200 forintot kell fizetni építményadóként. A magánszemélyek számára a kommunális adó mértékét tavaly emelték minden tekintetben évi 3 ezer forinttal – emiatt nem érkezett panasz –, míg az iparűzési adó mértéke 2 százalékos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában