Testületi ülés

2024.01.26. 15:20

Beszámolt munkájáról a gyulai polgármesteri hivatal

Elfogadta a gyulai polgármesteri hivatal tavalyi évi munkájáról szóló beszámolót csütörtöki ülésén a fürdővárosi képviselő-testület.

Papp Gábor

Kiss Szabolcs, Kónya István, dr. Csige Gábor és dr. Görgényi Ernő a testületi ülésen

Fotó: Bencsik Ádám-archív

Dr. Csige Gábor, a város jegyzője elmondta, 92,5 fős létszámmal látták el feladataikat az előző évben. Mint kiemelte, a polgármesteri hivatal mellett még három intézménynek végzik a személyügyi, valamint további négy intézménynek, egy társulásnak és három nemzetiségi önkormányzatnak a gazdálkodási tevékenységgel járó feladatait. A jegyző a tavalyi évből kiemelt néhány lényeges pontot. Külön szólt a víziközmű vagyon átszervezésével és a közüzemi nonprofit kft.-vel kapcsolatos teendőkről, amelyek közel fél évet vettek igénybe. Kitért arra, hogy a címkezeléssel, a címregiszter tisztázásával kapcsolatos feladatokat is elvégezték, ami azt jelenti, hogy egy több éven át tartó feladat zárult le azzal, hogy a 2016 előtti címekkel kapcsolatos tévesztéseket, elírásokat, nyilvántartások közötti eltéréseket „kitisztázta” a polgármesteri hivatal.

Ezen túl 3,5 milliárd forintnyi beruházást bonyolítottak le, és újabb beruházásokat készítettek elő, amelyekkel kapcsolatban a különböző előterjesztések a következő hetekben és hónapokban hamarosan a képviselő-testület elő fognak kerülni. A gazdálkodási feladatokkal kapcsolatban elmondta, sikerült kintlévőségeiket tovább csökkenteni, tartozást pedig sem az önkormányzat, sem az intézmények nem halmoztak fel a tavalyi év során, a fizetési kötelezettségüket minden esetben határidőre tudták teljesíteni.

Mint mondta, a közterületek, a vállalkozások, a szálláshely-szolgáltatók ellenőrzését terv szerint végzik, a folyamatos kontrollal biztosítják a törvényes működést, a közterületek rendezettségét, tisztaságát.

A jegyző beszámolt arról is, hogy szinte minden ellenőrzésre jogosult szerv ellenőrzést végzett mind a hivatalnál, mind az intézményeknél, de egyetlen esetben sem állapítottak meg olyan hibát, ami miatt intézkedési tervet kellett volna készíteni. Dr. Görgényi Ernő polgármester elismerően szólt a hivatal munkájáról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában