Összefoglaló

2024.01.27. 20:08

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. január 27.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. január 27-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Szombaton délelőtt a város minden részéből érkeztek gyalogosan, kerékpáron, autókkal kíváncsi érdeklődők a Nagy Gyula Területi Múzeumba, hogy megnézzék, milyen változások történtek a nagyszabású felújítást követően. Erre a hétvégére hirdették meg a nagyközönség számára a nyitást.

Két Gyulai Rendőrkapitányságon szolgáló rendőr kapott elismerést. Egyikük napokig gyűjtötte az adatokat, hogyan került január 3-án a Doboz–Gyula útvonalon gázolaj az útra, a másik rendőr pedig megfékezett egy agresszív férfit.

Látványos videóban foglalta össze Békés vármegyei látogatásának tapasztalatait Novák Katalin köztársasági elnök.

A Magyar Rákellenes Liga Nagyszénási Alapszervezete a Mályvavirág Alapítvány támogatásával gyöngyfűzéssel egybekötött programot szervezett a napokban. Az aktualitását az adta, hogy 2024-ben január 22. és 28. között rendezik az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét programjait. A szénásiak rendszeresen csatlakoznak.

A Mezőberényben működő civil szervezetek képviselőit köszöntötte Siklósi István polgármester a városháza dísztermében pénteken. Előtte Kovács Máté, a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákja gitárjátékával lepte meg a résztvevőket.

Időutazásra hívta hírportálunkat Nagyszénásra, a katolikus templom ódon csillárjában fellelt kordokumentum megtalálója. Fejes György rábukkant az egyháztörténet eddig ismeretlen kis szeletére, ami újabb kérdéseket vet fel. Lesz dolguk a helytörténet kutatóinak, velük is találkoztunk.

Addig zaklatták iskolatársai a 14 éves Miát, amíg öngyilkos lett.

Sokkoló videót tettek közzé: így tarolta le a kocsikat az újpesti ámokfutó.


 







 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában