Eredmények és tervek

2024.01.27. 12:40

A civileket köszöntötték Mezőberényben

A Mezőberényben működő civil szervezetek képviselőit köszöntötte Siklósi István polgármester a városháza dísztermében pénteken. Előtte Kovács Máté, a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákja gitárjátékával lepte meg a résztvevőket – írja az Orlai ház.

Siklósi István polgármester köszöntötte a civil szervezetek képviselőit

Forrás: BMH

Az intézmény Facebook-oldalának beszámolója szerint Siklósi István tájékoztatást adott az önkormányzat elmúlt évi eredményeiről és az idei tervekről. Mint elmondta, elkészült az idei költségvetés tervezete, az nehéznek, de teljesíthetőnek tűnik. A bizottságok elfogadásra javasolják a testületnek. Szólt arról, a megye jelentősebb települései közül Gyula után Mezőberény népessége csökken a legkisebb mértékben.

A polgármester kifejtette, vannak, akik azt mondják, hogy Mezőberényben az elmúlt esztendőkben nem történt semmi, ezzel szemben az a tény, hogy 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre, ebből 1,1 milliárdot tett ki az önerő. Ebből a pénzből például az intézményhálózatot fejlesztették, ipari területeket alakítottak ki, illetve utakat, járdákat építettek. A fejlesztésből a civilek is kivették a részüket, például a kóbor kutyák helyzetének megoldására létrehozták a Nándi Állatotthont. Illegális szemétlerakókat számoltak fel. A szlovák és német nemzetiség is közösségi házat alakított ki, továbbá Kerekiben keresztet állítottak és a felújított kereki kút a muzeális gyűjtemény udvarán kapott helyet. A településen 56 civil szervezet kínál közösségi programot.

Forrás: BMH

Az újratelepülés 300. évfordulójára közadakozásból állított emlékműre utalva Siklósi István hangsúlyozta, csak összefogással lehet a várost előre vinni, és oly módon, hogy egy irányba toljuk a szekerét. Aki részt vesz az összefogásban, az a település gyarapodását szolgálja.

Borgula Györgyné, a tavaly „Mezőberény Kultúrájáért, Nemzetiségi Kultúrájáért” elismerésben részesült Mezőberényi Szlovákok Szervezete elnöke pohárköszöntőjében azt hangoztatta, akik összefognak, azokat a közösség erőssé teszi, és köszönetét fejezte ki azoknak, akik az elmúlt esztendőben tettek a városért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában