Kék hírek

2024.01.27. 18:54

Elismerték a rendőrök munkáját Gyulán

Két Gyulai Rendőrkapitányságon szolgáló rendőr kapott elismerést. Egyikük napokig gyűjtötte az adatokat, hogyan került január 3-án a Doboz–Gyula útvonalon gázolaj az útra, a másik rendőr pedig megfékezett egy agresszív férfit.

dr. Nagy Szilvia

Az elismerésben részesült rendőrök Vörös Ferenccel és Bede Sándorral.

Két Gyulai Rendőrkapitányságon szolgáló rendőr kapott elismerést. Egyikük napokig gyűjtötte az adatokat, információkat azért, hogy kiderüljön, hogyan került január 3-án a Doboz–Gyula útvonalon gázolaj az útra. Esett az eső, az út csúszós lett, két baleset is történt a szennyezés miatt. Kezdetben semmilyen információ nem állt rendelkezésre a gondatlan autósról. A baleset-helyszínelő Bálint Bence rendőr főtörzsőrmester napokig kérdezősködött, jegyzetelt, kamerafelvételeket szerzett be, elemzett, így sikerült azonosítani a járművet és annak vezetőjét. 

Kollégája, Novák Tamás rendőr főtörzszászlós január 10-én dél körül Gyulán járőrözött, amikor a Vásárhelyi Pál utcában meglátta, hogy egy férfi megütött egy idős embert, majd miután a megtámadott elesett, a fejét taposta. A főtörzszászlós határozottan intézkedett, megfékezte az agresszív támadót, majd erősítést kért, hogy elő tudják állítani az illetőt és a sérülttel is tudjanak törődni. Kiderült, mindennek az előzménye annyi volt, hogy az idegen tüzet kért, s mivel az idős nem tudott neki adni, megverte. A rendőrök őrizetbe vették. 

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének, Vörös Ferenc rendőr ezredesnek, valamint a Gyulai Rendőrkapitányság vezetőjének, dr. Bede Sándor rendőr ezredesnek a  javaslatára január 26-án mindkét rendőr munkáját elismerték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában