Állatvédők

2024.01.03. 09:30

A csavargókat megfogták, de vannak még úton riadt, kóborló kutyák Orosházán

Az Orosházi Állat-és Természetvédő Közhasznú Egyesület elnöke, Pukánszki Tamás volt ügyeletben szilveszter este, éjszaka. Az orosházi állatvédők szikháti kutyamenhelyén a 180 gazdátlan négylábú felügyelete mellett több jelzést, hívást kapott, segítsen befogni az ijedt, a durrogások, tűzijátékok hangja miatt elkóborolt kutyusokat.

Csete Ilona

Szikháton jó sorsuk van a gazdátlan kutyusoknak

Fotó: Für Henrik-archív

Az elmúlt évekhez képest nem volt kirívóan magas a bejelentések száma: – Négy kutyát sikeresen megtaláltam, háromban volt chip is és jó hír, mindannyian hazakerültek gazdáikhoz. Egy vizsla Orosházáról Pusztaföldvár irányába rohant, jelezték nekem, ám egy autós kalandja volt, attól megrémült és a szántóföldeken nyoma veszett. Egy bobtail gazdája is nagyon kereste a család kedvencét, a 47. számú főút mellett ráleltünk az új év reggelén. Kimerült volt és csatakos szegény, megviselték a történtek. Ám ezzel nem ért véget a munkánk, mert az ilyenkor elkóborló kutyusok 1, akár 2 héten át se kerülnek elő. Van egy csoportunk, ott olyan állatvédő emberek adnak egymásnak hasznos információkat, ami közelebb vihet a megtalálásukhoz – mesélt tapasztalataikról az elnök, aki maga is meggyőződött arról, mekkora zajterhelés volt szilveszterkor Orosházán.

Sajnos olyan gazdik is voltak, akiknek a kutyusa csavargós, kiszökős. Megfelelő elhelyezés hiányában ezek közül az ebek közül is volt, amelyik sokadjára, így most is meglépett otthonából.

–  Köszönetemet fejezem ki a türelmes autósoknak, a rendőröknek, akik segítették a munkámat az ügyelet idején. És azoknak a megtalálóknak, akik mások kutyáit is szemmel tartották, vagy megfogták – mondta Pukánszki Tamás.

Önzetlen adományozókra számíthat a menhely

Az állatvédők oldalán folyamatosan megjelennek azok a bejegyzések, amik ismeretlen adományozókról szólnak. Szikháton, a menhely kapujában gyakran találnak meglepetés csomagokat. A menhely lakóinak visznek ajándékként minőségi konzerveket, takarókat, tésztákat, jutalomfalatokat. Volt, aki az önkéntesekről se feledkezett meg: finom beiglivel lepte meg őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában