Mezőhegyesi nóniusz

2023.12.20. 11:03

Újabb részletek derültek ki a török elnöknek ajándékozott Főúrról

Friss információk láttak napvilágot arról a mezőhegyesi nóniuszról, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök a hét elején ajándékozott Recep Tayyip Erdogan török elnöknek.

Beol.hu

Orbán Viktor ezt a gyönyörű nóniuszt ajándékozta a török elnöknek.

Forrás: Facebook / Orbán Viktor hivatalos oldala

„Elnök úr, ez egy négyéves mén, és szeretném, ha ezt az elnök úr elfogadná” – ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török elnöknek, amikor hétfőn egy mezőhegyesi nóniuszt adott ajándékba neki. A különleges ajándékról kedden egy videó is felkerült a kormányfő közösségi oldalára.

Nonius XIV-22 Főúr apja Nonius XVII-1 (XIV. tm.) Nílus napjainkban az egyik legnépszerűbb nóniusz fedezőmén, 195 csikója született már, melyek kiemelkedően szerepelnek küllemi bírálatokon és a fogathajtó versenyeken egyaránt – írták a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság közösségi oldalán

Anyja Akitos Nonius-37 Jusztina nevű kanca, származását tekintve anyai oldalon visszavezethető egészen a fajta alapításáig. A kancának eddig összesen 15 csikója született. Nonius XIV-22 Főúr féltestvére Nonius XVII-23 Nutria, fajtájában sport elit minősítést szerzett. A 2017-ben magyar bajnokságot nyert mezőhegyesi kettesfogat egyik lova volt, több hazai is nemzetközi versenyen is eredményesen szerepelt.

Főúr teljes testvérei közül kiemelkedik a 2016-os születésű Nonius XIV-25 Csanád, 2019-ben megrendezésre került Országos Nóniusz Tenyészszemléjén a mén sajátteljesítmény vizsga győztese volt. A fiatal fedezőménnek már 11 jegyzett ivadéka született.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában