Több mint kétszáz cipősdoboz gyűlt össze

2023.12.19. 11:49

A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont ismét a Baptista Szeretetszolgálat akciója mellé állt

215 ajándékokkal teli „cipősdobozt” adtak át a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban a helyi baptista gyülekezet számára hétfő délután.

Papp Gábor

A dobozokat ünnepélyes keretek között csütörtökön délután Gyulán fogják átadni

Fotó: Bencsik Adam

Fábián Tamás, a látogatóközpontot is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője elmondta, 2016 óta, a kastély megnyitásának éve óta folyamatosan csatlakoznak a Baptista Szeretetszolgálat rászoruló gyermekeket segítő országos kezdeményezéséhez. Korábban a kastély ajándékboltjában gyűjtötték az ajándékokat, tavaly óta pedig még különlegesebb helyszínen teszik ezt.

– Tavaly először alakítottuk ki a Mikulás dolgozószobáját, idén pedig a Mikulás hálószobáját. Itt gyűjtöttük a cipősdobozokat, ami így egyszerre hordozta magában az ünnep, az ünnepvárás hangulatát, illetve az ajándékozás örömének és élményének lehetőségét – tette hozzá.

Fábián Tamás kifejtette, a koronavírus időszaka egy kicsit nehezebbnek számított, kevesebb doboz érkezett hozzájuk, de azt követően ismét felfelé ívelő a tendencia. A helyben, valamint a környéken élők egyaránt fontosnak érzik az akciót. A kommunikációs vezető kiemelte, a környéken mind a gyulai, mind a békéscsabai baptista gyülekezetekben gyűjtik az adományokat. 

Külön kiemelte, volt olyan kastélylátogatásra érkező osztály, amelynek tagjai ajándékos dobozokkal érkeztek. Kérdésünkre hangsúlyozta, a szülők nagy szerepet vállalnak abban, hogy a gyerekek később önállóan is készítsenek ajándékokat.

Farnasné Kiss Enikő, a helyi baptista gyülekezet tagja, az akció helyi koordinátora elmondta, a Baptista Szeretetszolgálat huszadik alkalommal szervezte meg idén a cipősdoboz akciót. 

– Ebben a gyulai Almásy-kastéllyal közösen veszünk részt az elmúlt években – fogalmazott. A hétfőig összegyűlt 215 cipősdobozt a helyi baptista gyülekezetbe szállították át, ez a szám egyébként még emelkedhet, hiszen sokan még ezekben a napokban is visznek ajándékokat.

A dobozokat ünnepélyes keretek között csütörtökön délután Gyulán fogják átadni, illetve az elmúlt években olyan mennyiségű doboz gyűlt össze, hogy a környező településekre, sőt, még a határon túlra is jutott belőlük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában