Véget ért a Csabai Advent

2023.12.23. 19:15

Meggyújtották a negyedik gyertyát Békéscsaba főterén

Meggyújtották Varga Tamás és Nagy Ferenc alpolgármesterek a negyedik, a szeretet szimbolizáló gyertyát az adventi koszorún szombaton Békéscsaba főterén, az ezen a napon lezárult Csabai Advent rendezvénysorozat keretében.

Licska Balázs

Varga Tamás és Nagy Ferenc alpolgármesterek gyújtották meg a negyedik gyertyát

Fotó: Bencsik Ádám

Varga Tamás alpolgármester emlékeztetett, hogy a gyertyák a hitet, a remény, az örömöt és a szeretetet jelképezik. Amikor a városvezetéssel és a munkatársaikkal azon gondolkodtak, hogy miként kellene tartalommal megtölteni a programsorozatot, akkor hittek és reménykedtek abban, hogy örömet tudnak hozni a főtérre, és hogy szeretettel telik meg a város szíve. 

Huszonegy napon keresztül több százan léptek fel a színpadon és az előtte lévő téren, több ezren voltak kíváncsiak a programokra, a díszítésekre, a fényekre, játszottak a kisvasúton és a körhintán, ettek egy jót, ittak egy finomat. Összességében egy találkozási pont volt a Szent István tér, a békéscsabaiak pedig tartalmasan készülődhettek a karácsonyra.

Hangsúlyozta: abban, hogy a rendezvénysorozat megvalósulhatott, és hogy december elejétől mostanáig minden nap volt valamilyen program a főtéren, közreműködtek óvodák, iskolák, civil szervezetek, közösségek és intézmények egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában