Karitatív akció

2023.12.16. 19:16

Ismét segített a békési Hétkrajcár: 250 adag ételt osztottak ki

Mintegy 250 adag meleg ételt osztott ki szombaton a békési Hétkrajcár Egyesület a helyi polgármesteri hivatal udvarán. A szervezet tizenkét éve segíti hétvégi gyermekélelmezési programjával a rászoruló gyermekeket és családjaikat.

Papp Gábor

Izsó Gábor, Deákné Domonkos Julianna és Kenyeres-Zsebics Emőke is osztotta az ételeket szombaton délelőtt. Fotó: Gazsó János

– Összesen 248 adag ételt, babgulyást, két buktát, a direkt az eseményre készült Hétkrajcáros almalevelet és egy helyi támogatónknak köszönhetően fejenként egy-egy csomag szaloncukrot osztottunk szét a polgármesteri hivatal udvarán szombaton délelőtt – nyilatkozta hírportálunknak Izsó Gábor. A Hétkrajcár Egyesület elnöke elmondta, előzetesen jegyeket juttattak el a rászorulókhoz, illetve még 50 nevet kértek a családsegítő szolgálattól, akik esetében nagyon elkél a segítség.

Az eseményen Kenyeres-Zsebics Emőke, az egyesület titkára köszöntötte a megjelenteket, illetve jelen volt Deákné Domonkos Julianna tanácsnok, önkormányzati képviselő is.

– A résztvevők jól fogadták a gesztust, láthatóan jó helyekre került a segítség – fogalmazott Izsó Gábor.

Sok családnak jól jött a segítség. Fotó: Gazsó János

A Hétkrajcár program 2011-ben indult útjára Békésen Izsó Gábor kezdeményezésére. Az alapfelismerés az volt, hogy a gyerekek, a diákok a hétköznapokon az oktatási-nevelési intézményekben kapnak meleg ételt, ugyanakkor többek családjában hétvégenként ennek előteremtése nehézséget okozott, illetve okoz. Ebben segít már több mint egy évtizede a program.

A Hétkrajcár Egyesület csak ebben az esztendőben több mint 3000 adag ételt osztott ki a rászoruló gyermekek és családjaik között, rengeteg hétvégén segítve az érintetteket. A kezdeményezéshez csatlakozott a város hat étterme, konyhája, illetve segítette az akciót a Békési Fiatalokért Egyesület, valamint a Békési Férfi Kézilabda Club is.

A civil szervezet folytatta más jellegű karitatív tevékenységét is idén. Mint arról lapunkban is beszámoltunk, tavasszal olyan családnak segített a békési Hétkrajcár Egyesület, amelyben a márciusban született kisfiúnak ritka genetikai bőrbetegsége van. Az 50 ezer forintos gyógyszervásárlási utalvány a nehéz élethelyzetben jelentett fontos támogatást.

– Nem először nyújtottunk ilyen eseti segítséget, amiben mindig együttműködtünk a védőnői szolgálattal, amelynek szakemberei nagyon lelkiismeretes, magas szintű munkát végeznek, és keresik a közös gondolkodás, a közös megoldás lehetőséget. Ebben természetesen lehetőségeinkhez mérten mindig részt vettünk és részt is fogunk venni – tette hozzá Izsó Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában