Adomány

2023.05.19. 17:18

Ritka genetikai bőrbetegségben szenvedő kisfiúnak segített a Hétkrajcár Egyesület Békésen

Olyan családnak segített pénteken a békési Hétkrajcár Egyesület, amelyben a márciusban született kisfiúnak ritka genetikai bőrbetegsége van – tájékoztatta lapunkat Izsó Gábor elnök és Kenyeres-Zsebics Emőke, az egyesület titkára.

P. G.

A Hétkrajcár Egyesület elnöke, Izsó Gábor és titkára, Kenyeres-Zsebics Emőke.

Fotó: Gazsó János

Mint megtudtuk, a gyermeknél ichtiozist diagnosztizáltak, amely a bőr pikkelyes elszarusodását jelenti. A szülők így nehéz élethelyzetbe kerültek, mivel hetente szükséges Szegedre bőrgyógyászati és más szakrendelésekre járniuk. A kisfiú érzékeny bőre hamar felülfertőződhet, így rengeteg krémet kell használni és mindent fertőtleníteni kell, a szobát pedig párásítani is szükséges.

Kenyeres-Zsebics Emőke kifejtette, a védőnői szolgálat munkája nagyon hasznos, hiszen az ilyen helyzetekben is tud az egyesülethez fordulni. Így a védőnő összekötő szerepet vállal. Ennek megfelelően Pribojszki Éva védőnő kereste fel az egyesületet a család történetével, hogy segítséget kérjen a család számára. A Hétkrajcár Egyesület elnöke, Izsó Gábor és titkára, Kenyeres-Zsebics Emőke 50 ezer forint értékű gyógyszertámogatást adományozott a család részére az Egyesület nevében, amit pénteken adtak át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában