Programsorozat

2023.12.15. 12:04

Fáklyás, lampionos felvonulást rendeztek Gyulán - galériával

Karácsonyi János születésének 165. évfordulójához kapcsolódva rendezett három részből álló programsorozatot a róla elnevezett Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium csütörtökön délután. Bengery Zsoltné intézményvezető elmondta, az esemény hagyománynak számít iskolájuk életében.

Papp Gábor

Programsorozattal emlékezett Karácsonyi Jánosra a róla elnevezett iskola

Fotó: Bencsik Adam

 

– Már novemberben meghirdettük a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó rajzpályázatunkat, amire valamennyi gyulai iskola küldött be szép számban alkotásokat, illetve óvodánk, a Boldog Apor Vilmos Óvoda is képviseltette magát – tette hozzá az intézményvezető. – Ezekből a gyönyörű rajzokból nyílt kiállítás csütörtökön délután gimnáziumunkban, illetve 69 alkotást díjaztunk.

Ugyancsak csütörtökön, délután fél ötkor a gimnázium épülete elől indult az intézmény fáklyás, illetve lampionos felvonulása, az óvodások és általános iskolások lampionokkal, a nagyobbak fáklyákkal tették meg az utat. A felvonulás során megkoszorúzták a gimnázium előtt lévő Karácsonyi János szobrot, valamint Karácsonyi János szülőházánál, az emléktáblánál is koszorút helyeztek el. A belvárosi Nádi Boldogasszony templom előtt fejeződött be a felvonulás. A templomban az ünnepváráshoz kapcsolódó hangversenyt tartottak, ahol a legkisebbektől a felnőttekig minden korosztály képviseltette magát az adventhez, a karácsonyhoz kapcsolódó műsorral.

Karácsonyi János az iskola névadója, történész, szentszéki bíró, vovádriai címzetes püspök és nagyváradi nagyprépost, egyetemi tanár, 165 évvel ezelőtt, 1858. december 15-én született, erre emlékeznek minden évben az oktatási intézményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában