Csúcsot döntöttek, egymillió forint jött össze

2023.12.18. 15:40

A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületét segítették a békéscsabai jótékonysági koncerttel

Több mint 1 millió forint gyűlt össze azon a békéscsabai önkormányzat által szervezett adventi jótékonysági koncerten, amelyet a napokban tartottak a belvárosi római katolikus templomban, valamint amelyen Gubik Petra lépett fel – jelentette be hétfőn a városházán tartott sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester.

Licska Balázs

Ádász István egyesületi elnök hétfőn jelképesen át is vette az összeget Szarvas Péter polgármestertől.

Fotó: Licska Balázs

Jelképesen át is adta az összejött összeget a kedvezményezett Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete számára, Ádász István elnöknek.

A városvezető elmondta, hogy a mostani advent is két fontos üzenettel bír. Az egyik az, hogy közeledik a kereszténység egyik legmeghittebb ünnepe, és ilyenkor a rohanás helyett eljön egy nyugodtabb, szeretetteljesebb, békésebb időszak. A másik pedig a segítségnyújtásról szól. Ennek és a hagyományoknak megfelelően ezúttal is szervezett adventi jótékonysági koncertet az önkormányzat a belvárosi római katolikus templomban.

Kedvezményezettként a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületét jelölték meg, ugyanis a civil szervezettel régóta szoros, partneri kapcsolatot ápol az önkormányzat. Érdekképviseletet, érdekvédelmet lát el, és jelzi a városvezetés számára az esetlegesen felmerülő, megoldásra váró problémákat. Törekszik arra, hogy a vakok és gyengén látók társadalomba való beilleszkedése minél tökélesebb legyen, valamint oktatásokat is tart.

Szarvas Péter polgármester kifejtette, hogy utalásokkal és készpénzes adományokkal összességében 1 millió 12 ezer 800 forint gyűlt össze, ami rekordnak számít, hiszen korábban ennél több nem jött össze. Hangsúlyozta, hogy a békéscsabaiak ismét összefogtak egy közös cél érdekében, és hogy a pénz fontos feladatok megvalósítására ad lehetőséget. Az pedig, hogy mekkora összeg gyűlt össze, jelzi, hogy elismerik az egyesület tevékenységét.

A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének elnöke köszönetet mondott a városnak és az adományozóknak. Ádász István hozzátette, hogy jövőre lesz 20 éves az egyesület, az elődje pedig 75 éves. Ezt szeretnék egy gálaműsorral megünnepelni a Jókai színházban, amelyen fellépne Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész is mások mellett. Emellett folytatnák az érzékenyítő rendezvényeiket az iskolákban, a munkahelyeken, hogy felvilágosítsák a látókat, miként élnek a vakok és a gyengén látók, hogyan lehet nekik segíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában