Összefoglaló

2023.12.03. 21:05

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. december 3.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. december 3-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Megnyílt a Petőfi és Orlai – A dallal szerzett barátság című állandó kiállítás vasárnap délután a mezőberényi Orlai házban. A különleges tárlat a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium támogatásával, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Magyar Irodalmi Emlékházak Egyesülete, az Orlai ház és az önkormányzat együttműködésével jött létre.

Kigyúltak Békéscsabán, a Szent István téren az ünnepi fények, illetve meggyújtották az adventi koszorún az első, hitet szimbolizáló gyertyát. Az eseményen műsort adtak a belvárosi Százszorszép Művészeti Bázisóvoda nagycsoportosai.

Bíró Sándor személyében augusztus óta új református lelkipásztor szolgál Csorváson. Az 1995. március 31-én Berettyóújfaluban született és Köröstarcsán nevelkedett fiatal lelkésznek a kisváros az első állomáshelye.

Húsboltokat és hentesáruüzleteket keresnek fel a jövő héten az adóellenőrök Békésben.

Második alkalommal nyitotta meg kapuit a Durkó utca 6. szám alatt a Mikulás Műhely.

Évente 21 milliárd forint vadkár keletkezik országosan, ebből csak 3 milliárd forintot térítenek meg a mező- és erdőgazdálkodóknak – közölték szerdán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK).

Ünnepi gyertyagyújtás keretében hívott összefogásra vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet: az első adventi gyertyát Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövet gyújtotta meg Budapesten.

Holttestet találtak vasárnap reggel Kecskeméten, a Lóverseny utcában, a parkoló autók között.






 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában