Békéscsaba

2023.12.03. 18:06

Ég az első gyertya az adventi koszorún, kigyúltak az ünnepi fények a főtéren – galériával

Kigyúltak Békéscsabán, a Szent István téren az ünnepi fények, illetve meggyújtották az adventi koszorún az első, hitet szimbolizáló gyertyát. Az eseményen műsort adtak a belvárosi Százszorszép Művészeti Bázisóvoda nagycsoportosai.

Licska Balázs

Kicsik és nagyok is kilátogattak

Fotó: Bencsik Ádám

Varga Tamás alpolgármester beszédében kiemelte, hogy adventkor angyalok szállnak át a városok felett, ajándékokat, szeretetet és vidámságot hoznak. Hozzátette, hogy a várakozás időszakában az együttlét jelenti a legtöbbet, és hangsúlyozta az egymásra való odafigyelés fontosságát.  Az első gyertya meggyújtásával elkezdődött a december 23-ig tartó Csabai Advent. A rendezvénysorozat kapcsán hangsúlyozta, hogy minden nap lesz valamilyen műsor a főtéren, köszönhetően többek között az óvodáknak, az iskoláknak, a civil szervezeteknek, és hogy ilyenre eddig nem volt példa ebben az időszakban. Több újítással is találkozhatnak a Szent István térre kilátogató családok, gyermekek, példaként hozta fel a kisvasutat és a körhintát.

 

A korábban meghirdetett rajzpályázat eredményét ugyancsak vasárnap hirdették ki. Az első és második osztályosok között első lett Polczer Lotti, második Hornok Dorina, harmadik Sant Mia Olívia, míg különdíjat kapott Mohácsi Jázmin, Szeverényi Csenge, Takács Rózsa és Kádár György. A harmadik és negyedik osztályosok között Lovász Júlia ért el első helyezést, másodikat és harmadikat pedig Gajdán Léna és Nagy Adrián, továbbá különdíjat érdemelt ki Mórocz Zamira Lilla, Rekeny Emma, Krajcsó Boglárka és Csizmás Milán József.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában