Összefoglaló

2023.12.02. 21:07

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. december 2.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. december 2-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A címvédő Vasas hatalmas csatában, 140 perc alatt ötszettes mérkőzésen nyert a Békéscsaba otthonában a női röplabda Extraliga alapszakaszának szombati rangadóján. A házigazdák jól kezdtek, majd hátrányból egalizáltak, a fordulatos döntő játszmában pedig a meccslabdájukról nyert a fővárosi gárda.

Megkezdődött a Karácsonyi varázskastély című programsorozat szombaton a gyulai Almásy-kastélyban, illetve a látogatóközpont előtti téren.

Ismét megtartották a hagyományos lovas mikulásozást a Fényesi tanyák lovasai szombaton Békéscsabán, a Lencsési lakótelepen, illetve természetesen a fényesi tanyákon. A csapat jó hangulatot és apró meglepetéseket is magával vitt a túrára.

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte a választókörzetében élő László Istvánnét a napokban Szarvas Péter polgármester.

Felavatták a szabadkígyósi, egykori ókígyósi Wenckheim-kastély majorjában, az intézői lakban szombaton a Pándy Kálmán emlékszobát és kiállítást. A gyulai kórház névadója ebben az épületben született 1868-ban. A gyulai kórház 1986-ban vette fel a nemzetközi hírű pszichiáter nevét. Az intézői lak tárlatait jövő januártól látogathatja a nagyközönség.

Nagyszénás önkormányzata TOP Plusz forrást nyert 2022-ben, ennek a felhasználásával végezhette el óvodafejlesztését. Szombaton átadták a megújult, bővített Táncsics utcai épületet.

A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán.

"Magyarország biztonságára a dollárbaloldal jelent veszélyt", mert "külföldi megrendelőik kedvéért Gyurcsányék háborúba sodornák az országot", újra leépítenék a nemzeti haderőt, elajándékoznák fegyvereinket és feladnák hazánk szuverenitását - reagálta a Fidesz szombaton Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnökének kijelentéseire.




 




 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában