Összefoglaló

2023.12.01. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. december 1.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. december 1-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Vérfagyasztó jelenetek a 18. kerületben: a macskái ehettek a több napja elhunyt asszony holttestéből. A szomszédok sokkot kaptak attól a borzalomtól, ami az idős hölgy halálának körülményeiről kiderült. Aranka néni egy tucat macskával élt együtt, a jószágok körbevették a holttestét, amikor rátaláltak.

Idén már nem tárgyalnak a békéről. 646. napja tart a háború a szomszédunkban.

Hatalmas segítség a bajbajutottaknak. Az ÉletMentő app egyetlen gombnyomással riasztja a mentőket, de a felületen megtalálhatók a beteghez legközelebbi kórházak, gyógyszertárak listája is.

Egyre bővül a csabai gyógycipőmaffia bűnlajstroma: újabb orvosokat fogtak el. Újabb két orvossal bővült a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál indult költségvetési csalási ügyekben a gyanúsítottak köre. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói az elmúlt napokban két férfit fogtak el. A rendőrség egy békéscsabai cég ügyében vizsgálódik, amely gyógyászati segédeszközök gyártásával és forgalmazásával foglalkozik.

Átázott ruhában, papucsban ácsorgó férfira figyelt fel egy járókelő november 30-án este fél 7 körül Békéscsabán, a vasútállomás előtt.

Karácsonyi gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt. Az "Egy csomag szeretet" elnevezésű jótékonysági akciót harmadik éve rendezik meg, és elsősorban konzerveket, lisztféléket, hüvelyeseket, száraztésztát, kakaót, gyümölcsleveket, bébiételeket várnak.

Pénzt és időt spórolhatnak a családok a karácsonyi nagybevásárlások során az online Árfigyelő használatával – hívja fel a figyelmet pénteki közleményében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), írja az MTI.

Minden eddiginél nagyobb támogatást kaphatnak a gyermeket vállaló családok az otthonteremtéshez. Megjelent a csok plusz új otthonteremtési program részletszabályait tartalmazó kormányrendelet a Magyar Közlönyben – tájékoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium csütörtökön az MTI-t.

Varga Mihály: a költségvetési politika megvédte az eddig elért eredményeit. Jövőre a legfontosabb cél az egyensúlyi mutatók további javítása, a kormány a költségvetés hiányát a GDP 2,9 százalékára csökkenti, és elkötelezett az államadósság mértékének további mérséklésében – jelentette ki a pénzügyminiszter a központi költségvetés és az államadósság 2024. évi finanszírozásáról szóló sajtótájékoztatón pénteken Budapesten, írja az MTI.

– Minden nemzeti konzultáció azt a célt szolgálta, hogy a kormány számára irányt mutasson, és megerősítse a kabinetet a hazai vagy a nemzetközi küzdelmekben, az ország érdekében folytatott „csatákban” – közölte az építési és közlekedési miniszter csütörtökön Tiszaföldváron, a helyi lakossági fórum előtti doorstep sajtótájékoztatón. A tárcavezető Békés vármegyét érintő fejlesztésekre is kitért sajtótájékoztatóján.

Épületgépész szakmai napot szervezett Tóth Ferenc emlékére pénteken a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) központi épületében, amelyen az érdeklődők újdonságokat ismerhettek meg többek között a fűtéssel, a klímákkal és a hőszivattyúkkal kapcsolatban.

Egy űrből jött sugár olyan hihetetlen erővel érte el a Földet, hogy a tudósok istenről nevezték el. Annyira erős volt a kozmikus sugár ütközése, hogy újra kellett ellenőrizni a méréseiket, csakugyan megtörtént-e. Hogy mi történt, senki sem tudja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában