Nemzeti konzultáció

2023.12.01. 10:20

Lázár János: az Alföld közepe fejlesztésre érdemes

– Minden nemzeti konzultáció azt a célt szolgálta, hogy a kormány számára irányt mutasson, és megerősítse a kabinetet a hazai vagy a nemzetközi küzdelmekben, az ország érdekében folytatott „csatákban” – közölte az építési és közlekedési miniszter csütörtökön Tiszaföldváron, a helyi lakossági fórum előtti doorstep sajtótájékoztatón. A tárcavezető Békés vármegyét érintő fejlesztésekre is kitért sajtótájékoztatóján.

Beol.hu

Herczeg Zsolt társaságában tartott sajtótájékoztatót Lázár János.

Fotó: Ujvári Sándor/MTI

Az MTI beszámolója szerint a miniszter azt mondta, az ország középső részén van még fejlődési lehetőség, a Szolnok-Debrecen-Békéscsaba-Kecskemét közötti terület, az Alföld közepe mindenféleképpen fejlődésre érdemes és fejlesztési tartalékot jelenthet. Ennek a tartaléknak a feltárásában nagyon fontos szerep jutott az ottani politikusoknak, például Herczeg Zsoltnak, aki hosszú időn keresztül Mezőtúr polgármestere volt és 2022-ben csatlakozott a Fidesz parlamenti frakciójához – fejtette ki, hozzátéve, a lobbimunkájuknak köszönhető az, hogy az M4-es és az M44-es megépítésével lehetőséget teremtettek az ott élők számára az életminőség javítására, a gazdasági növekedésre.

Lázár János beszélt az M4-es építéséről: az M0-ástól Szolnokig, majd Szolnokról Törökszentmiklósig és most Törökszentmiklóstól Kisújszállás felé. Kisújszállásig 2025-ben készül el az autópálya, utána a tervek szerint tovább folytatódik az építkezés Karcagig, onnan Berettyóújfalu felé – mondta, hangsúlyozva, hogy több százmilliárd forint értékű autópályafejlesztést hajtanak végre.

Legalább ennyire fontosnak nevezte Békéscsaba és Kecskemét összekötését az M44-es autóúttal, amely hamarosan elkészül. Hozzátette: az autópálya-építéssel az M4-es és az M44-es közötti alföldi részeken élő emberek számára lehetőségeket teremtenek. 

Lázár János kitért arra is, hogy az elmúlt tizenhárom évben a magyar kormány egymillió új munkahelyet létesített, és az általa csütörtökön meglátogatott térségben a munkanélküliség 15 százalékról mára 3 százalékra csökkent. Ez azt jelenti, hogy mindenki dolgozik, aki dolgozni akar, és mindenki számára van munkalehetőség ott és a környéken is - mondta, és célnak nevezte egyre jobban fizető munkahelyek létrehozásának ösztönzését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!