Épületgépészet

2023.12.01. 14:57

A szakma csúcsa jelenik meg a Trefort tantermében

Épületgépész szakmai napot szervezett Tóth Ferenc emlékére pénteken a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) központi épületében, amelyen az érdeklődők újdonságokat ismerhettek meg többek között a fűtéssel, a klímákkal és a hőszivattyúkkal kapcsolatban.

Licska Balázs

Priskin Lajos, a Bosch képviseletében Hégete Sándor és Murár Gábor, Kiss Mihály, illetve Tóth László adták át a termotechnikai tantermet Fotó: Bencsik Ádám

A rendezvény keretében adták át a Bosch termotechnikai tantermet is. Kiss Mihály, a Trefort igazgatója köszönetet mondott a vállalkozásnak, hiszen olyan korszerű eszközökkel szerelték fel a szaktantermet, amelyek a szakma csúcsát jelentik. Ez pedig azért fontos, hogy ne a múltat, hanem a jövőt oktassák a tanulók számára.

Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója szintén azt emelte ki: a szakma csúcsát kapták a cégtől, amellyel közös célt fogalmaztak meg, azt, hogy kitűnő szakembereket képezzenek, akik akár a felsőoktatásban tovább is tanulhatnak. Mint mondta, egy szakember sosincs mondhatni kész, folyamatosan tanulnia kell, ezt megköveteli a technika fejlődése.

A főigazgató hangsúlyozta, rengeteg segítséget kap a BSZC a duális partnerektől, a kamarától és a szakmai szervezetektől. Ennek kapcsán felszólalt az átadáson Tóth László, a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetségének regionális elnöke, valamint Szabó Géza, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, aki szerint a vállalkozásoknak köszönhetően létrejövő, megújuló szaktantermek lehetőséget adnak arra, hogy a szakemberek a későbbiekben minél magasabb szintű munkát végezzenek, minél magasabb szinten szolgáltassanak.

Priskin Lajos, a Trefort épületgépész munkaközösségének vezetője elmondta, hogy például hőszivattyúval, kondenzációs gázkazánnal, használati melegvíztárolóval, puffertárolóval szerelték fel a szaktantermet. Hozzátette, hogy több millió forint értékben ajánlott fel eszközöket a Bosch, amelyeket aztán a munkaközösség összefogásával építettek be, helyeztek üzembe. Szükség esetén a készülékekkel a tanterem és a tanműhely részbeni fűtése, melegvízzel való ellátása is megoldható. De a leglényegesebb az, hogy az eszközökön gyakorolhatnak a diákok, elsajátíthatják a szakma csínját-bínját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában