Madzagfalvi Véradás

2023.11.03. 08:18

Zajácz Tamás különleges alkotást készített a békési véradóknak

Elkészült a jövő évi Madzagfalvi Véradás fődíja, amely ismét Zajácz Tamás bőrműves iparművész kifejezetten az alkalomra készült alkotása lesz – tájékoztatta hírportálunkat Barta István Zoltán, az esemény főszervezője. A békési Barta udvarban ennek apropóján az alkotó több mint félszáz munkájából pénteken délig kiállítás is megtekinthető.

Papp Gábor

Zajácz Tamás bőrműves iparművész kifejezetten az alkalomra készült alkotása

– Már tervezzük a jövő évi Madzagfalvi Véradást, és természetesen most sem számokban gondolkodunk. Minőségi kiszolgálását szeretnénk nyújtani a véradók számára, még kevesebb várakozási idővel, lehetőség szerint az idei esztendővel hasonló nagyságrendű ajándékkal – emelte ki Barta István Zoltán.

Tavaly a Madzagfalvi Véradás 426 résztvevővel Magyarország legnagyobb véradó eseménye volt, idén pedig 550-en jelentek meg a véradáson. 

– Zajácz Tamás bőrműves iparművész már évek óta segíti azzal a kezdeményezést, hogy egy különleges alkotást ajánl fel fődíjként, amelyet kisorsolunk a résztvevők között – tette hozzá Barta István Zoltán. A bőrképben egyszerre jelenik meg a szív, a véradás és madzag, ami Békés, illetve az esemény egyik jelképe is.

Zajácz Tamás elmondta, dupla meglepetés érte Békésen.

– Évtizedekig nem tudtam arról, hogy Barta István Zoltán az alkotásaim egyik legfőbb gyűjtője az országban – fogalmazott az alkotó. – A másik meglepetés az volt, hogy milyen odaadással dolgozik a véradás megszervezésén. Ez nekem is gyenge pontom, mert a családban is volt, hogy szükség volt vérre. Tiszaújvárosban élek, és ott is támogatója vagyok ennek a nemes tevékenységnek. Örömmel teszem, és mindig örömmel is jövök Békésre, hiszen korábban rengeteget jártam a Csuta-féle művésztelepre, Csuta György nagyon jó barátom. 

Egyébként a békési KÉSZ Sursum corda elismerésénél is Zajácz Tamás különleges alkotása a díj. – Ez a kapcsolat is a Csuta művésztelephez kapcsolódik, dr. Pálmai Tamás a KÉSZ tagján keresztül jött létre az együttműködés – fogalmazott.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában