Két évtized után

2023.11.18. 16:49

Újraalakult a szarvasi KDNP

Több mint két évtized után újraalakult a napokban a Kereszténydemokrata Néppárt Szarvas Városi Szervezete. Az alapító tagok Szebellédi Zoltán vármegyei elnök és dr. Varju László, a választókörzet országos választmányi tagja jelenlétében titkos szavazással megválasztották a tisztségviselőket.

Beol.hu

Az alakuló ülésen készült csoportkép. Fotó: KDNP

A szarvasi KDNP elnöke dr. Gyalog Gergő, titkára Czifra Szabolcs, gazdasági vezetője Holub Katalin, vármegyei választmányi tagja a korábbi elnök, Varga Rezső lett. További alapító tagok: Hodálik Pál, Horthy György, Istenes Ferenc, Litauszki János és Molnár András. A jelenleg Rómában szolgáló Kiss Imre plébános támogatásával a Szarvasi Szent Klára Plébánián kezdődtek meg tavasszal a keresztények politikai szerepvállalását ösztönző beszélgetések.

Mint a hírportálunknak küldött sajtóközleményben olvasható, az alapítók küldetésként tekintenek arra, hogy olyan közéleti tevékenységet folytassanak, amely összhangban van a keresztény társadalmi tanítás alapelveivel; szem előtt tartja az emberi méltóságot, valamint szolidaritást tanúsít a helyi társadalom peremén élők iránt. Kiemelt céljuk, hogy a politikai közbeszédben oly módon vegyenek részt, hogy kerüljék a tematizált ügyek túlzott leegyszerűsítésén és félinformációk közvetítésén alapuló populista megnyilvánulásokat. Mind gazdasági, mind kultúrpolitikai kérdésekben az egyéni és közösségi távlatok jobb megértéséhez szeretnének hozzájárulni és felelős magatartásformákra kívánják ösztönözni az embereket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában