Talentum Program

2023.11.29. 06:31

Mentoroktatóktól is tudásának gyarapítását reméli az orosházi Lénárd

A Talentum Program 2023/2024 keretében a tehetséges orosházi fiatal, Major Lénárd, a Táncsics gimnázium 9. évfolyamos tanulója bekerült az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának egyedülálló tehetséggondozási mentorprogramjába.

Csete Ilona

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának egyedülálló tehetséggondozási mentorprogramját, a Talentum Programot elindította 2023 őszén is középiskolások számára. Az a cél, hogy a természettudományok, a biológus, a matematikus, a fizikus, a vegyész, illetve a földtudományi, környezettudományi pályák iránt komolyan érdeklődő, motivált középiskolai diákok egyetemi mentorok irányításával közvetlen tapasztalatokat szerezhessenek az ELTE-n zajló természettudományos kutatásokról. A diákok maguk is bekapcsolódhatnak a kutatómunkába.

Az orosházi Major Lénárd tanára, a biológia-kémia szakos Francziszti László javasolta, mérettesse meg magát, jelentkezzen: – Írtam motivációs levelet, megírtam az eddigi, zömében általános iskolai versenyeredményeimet, megfogalmaztam elképzeléseimet – nyilatkozta a középiskolás megkeresésünkre. 

Az orosházi diák kémiából már a tananyag zömét megtanulta

– A matematika és a kémia órán nagyon nyitott vagyok, a középiskolás kémia tananyag végére jutok hamarosan. Van motivációm, szeretném, ha ebben a programban még több tudás birtokába juthatnék. A megérkezett válaszlevélben arról tájékoztattak, hogy részese lehetek az online formában tartandó foglalkozásoknak, de lesz személyesen is lehetőség a közös munkára, tanulásra.

Lénárd úgy fogalmazott, 9. évfolyamon egyelőre még nem a továbbtanulás foglalkoztatja, inkább az ismeretszerzés. Tudásának a megalapozása van napirenden. Van még ideje bőven. Ha érettségi után sikeresen felvételezik az ELTE-re, kutatóként képzeli el felnőtt életét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában