Gyula

2023.11.24. 10:44

Erkeles diákok segítették a koraszülöttmentőt - galériával

A gyulai Erkel Ferenc Gimnázium 12. b osztálya az intézmény diákigazgató-választási kampánya során jótékonysági akciót szervezett, amelynek 60 ezer forintos bevételét a Viharsarki Koraszülöttmentő-autó támogatására ajánlották fel. Az összeget és az adománylevelet csütörtökön délelőtt Zámori Ida, az intézmény igazgatója és Freiberger István diákigazgató nyújtotta át dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamednek, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnökének az iskola előtt.

Papp Gábor

Zámori Ida, Freiberger István és dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed az adomány átadásán.

Fotó: Kiss Zoltán

Freiberger István elmondta, a diákhétre készülve fogalmazódott meg bennük adományozás elképzelése. Azon túl, hogy társaik számára szórakoztató programokat szerveztek, szerettek volna a közösség ereje által segíteni is.

– Célul tűztük ki, hogy megtankoljuk a nap 24 órájában koraszülött- és gyermekmentésre kész koraszülött mentőautót, ezzel megköszönve az alapítvány és a szakemberek kimagasló munkáját – emelte ki a diákigazgató. – Ezért a kampány alatt gyűjtődobozba lehetett adományozni iskolánkban, illetve kampánytoll vásárlással lehetett a nemes célt támogatni. Mint mondta, az összegyűjtött összeg nem nagy, de a diákok számára elérhető célt, hogy teletankolják a mentőautót, sikerült teljesíteniük.

Zámori Ida, az iskola igazgatója elmondta, miközben az osztályok versengtek a diákigazgatói címért, számos nemes célkitűzést is megfogalmaztak. 

– A 12.b osztály nagyszerű kezdeményezése volt, hogy ökoiskolaként újrahasznosítható tollakat áruljanak, és az abból befolyt bevételt, illetve adományt a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számára ajánlják fel – emelte ki az igazgató. – Bár a 60 ezer forintos összeg nem tűnhet túl nagynak, az emberi nagyság, az odafigyelés viszont nagyon fontos. A diákok már ilyen fiatalon odafigyelnek a kiemelt közösségi kérdésekre.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed elmondta, a fiatalok kezdeményezésének köszönhetően a koraszülöttmentő-autó hétfői budapesti útját finanszírozzák majd, amikor egy gyermeket visznek fejlesztésre a fővárosi Szent Margit Kórházba.

– Az Erkel Ferenc Gimnázium diákjainak összefogása példaértékű és nagyon fontos a jövő szempontjából – fogalmazott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában