Megmérettetés

2023.11.16. 12:31

Első lett a kondorosi Süle Soma a Mátyás király meséi mesemondó versenyen

Még szeptemberben hirdetett mesemondó versenyt a Szarvasért Alapítvány Alapítvány Mátyás király meséi címmel szarvasi és a város környékén élő gyermekek számára.

Nyemcsok László

A kondorosi Süle Soma a bécsi diákok című mesével nyert

A novemberi, szarvasi eseményen Süle Soma, a kondorosi Petőfi István Általános Iskola 3. b osztályos tanulója az alsó tagozatosok között első helyezést érdemelt ki A bécsi diákok című mesével.

A kiírás alapján a versenyre kiválasztott mesék, meserészletek csak Mátyás királyról szólhattak. A mesemondó verseny célja a meséken keresztül a kultúra, azon belül az irodalom, költészet iránti érdeklődés felkeltése volt. Emellett az összetartozás élményének megtapasztalása, tájékozódás nemzeti irodalmi kincsestárunkban.

Az értékelésen elhangzott, az előadás során átélt érzelmek segíthettek a mesemondók világképének alakításában, nemzeti hovatartozásának erősítésében, a mások előtt szereplés élményének megtapasztalásában. Az előadásokat független szakértői zsűri bírálta el.

Süle Somát Paulik Ilona tanító és a gyermek szülei készítették fel a versenyre, oklevéllel és értékes ajándékokkal térhetett haza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában