Szakmai találkozó

2023.11.09. 19:49

Békéscsaba kulturális értékeit ismerték meg a vármegye könyvtárosai

A város kulturális értékeit bemutató szakmai eszmecserén vettek részt nemrég Békéscsabán a vármegye könyvtárosai, köszönhetően Békés Vármegye Önkormányzatának támogatásának – ismertette Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója, hozzátéve, hogy a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Békés Megyei Szervezete évente szervez szakmai kirándulást a tagjai számára.

Licska Balázs

A Munkácsy Mihály Múzeumba is ellátogattak a könyvtárosok. Fotó: BMK

Elsőként a Békéscsabai Napsugár Bábszínház idén átadott új otthonát, a műemlék Ursziny-Beliczey-kúriát, valamint a modern épületrészt tekintették meg. A csoportot Lenkefi Zoltán igazgató fogadta és vezette körbe az előadói terekben, a műhelyben, a színfalak mögött. A következő helyszín a Munkácsy Mihály Múzeum volt, amelynek falai között bejárták a Rejtélyek, sorsok, múmiák, valamint az „utazás TÉRben és IDŐben” Békéscsaba az évezredek idővonalán című tárlatokat. Zárásként a felújított és kibővített szlovák tájházba látogattak el a szakemberek, ahol Kiszely András, a békéscsabai szlovák önkormányzat elnöke fogadta őket. Amellett, hogy megismerték a vármegyei szlovákság múltját, építészetét és néprajzát, hangsúlyt kapott a helyi gasztronómia is, mind elméletben, mind gyakorlatban.

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Békés Megyei Szervezetének könyvtárosai legközelebb decemberben találkoznak, ahol többek között átadják az Év könyvtárosa Békésben kitüntetést is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában