Erasmus +

2023.11.05. 17:27

A spanyolországi szakképzéssel ismerkedtek az orosháziak Madridban

A Gyulai Szakképzési Centrum Orosházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumának a 6 tagú küldöttsége az elmúlt napokat Spanyolországban töltötte az Erasmus+ program keretében. Erről számoltak be az iskola közösségi oldalán, megosztva számos helyszínt és élményt.

Csete Ilona

Spanyolok és magyarok kölcsönösen megismerték egymást.

Forrás: Facebook

Az IES Salvador Allende szakképző intéznényben részt vettek óralátogatáson, jó gyakorlatokat gyűjtöttek a szakmai képzésekről és a korai iskolaelhagyást megelőző technikákról. Madridban az Aidejoven Képzőközpontot is megismerték, majd kipróbálták a Hackathon és az Escape room projektmódszereket. Spanyol diákokkal közösen elkészítették projektmunkájukat a fenntartható fejlődés jegyében.
Volt madridi városnézés, majd folyatódott a projekt programja egy újabb szakképző intézményben, ahol a gyakorlati oktatás megszervezését ismerték meg és azt, hogyan tartanak kapcsolatot a duális partnereikkel. A korszerűen felszerelt, modern iskolákban gyakorlati és elméleti órákon figyelhették meg a különböző motiváló projektmódszereket. Arról is megosztották a vendéglátók a tapasztalataikat, hogyan csökkentik a végzettség nélküli iskolaelhagyást.

Az orosháziak példákat láttak arra, Spanyolországban hogyan kezdik már az óvodás korban a projektmódszerrel való oktatást. Ezután bemutatták az otthoni használatra kidolgozott projektjüket. A diákok is prezentálták a végső produktumaikat, ami az egész heti közös munka eredménye. Az Erasmus+ projekt zárásaként összegezték, kiértékelték a közös munkát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában