Összefoglaló

2023.11.26. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 26.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. november 26-án.

Beol.hu

„Jó hírt tudok megosztani a magyar túszokért aggódókkal: a katari kormány közvetítésének köszönhetően ma újabb túszok szabadultak ki a Hamász fogságából, köztük a két magyar állampolgárságú gyermek” – írta Szijjártó Péter külügyminiszter a közösségi oldalán.

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 73 éves büntetlen előéletű mezőkovácsházi nővel szemben, aki autójával árokba hajtott, a balesetben pedig súlyosan megsérült az utasa.

Társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 36 éves büntetett előéletű létavértesi férfi ellen, aki jogosulatlanul vett fel szociális ellátást. 

A nemzeti konzultációról tartott fórumot Simicskó István országgyűlési képviselő, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője pénteken délután Békésen. Fontosnak nevezte, hogy minél többen töltsék ki a konzultációt, hiszen azt politikai ellenfeleik itthon és Brüsszelben is próbálják elbagatellizálni.

A múlt héten tartották a spanyol Unidad Militar de Emergencias (UME) városi kutató-mentő csapat újraminősítési gyakorlatát Madrid közelében. A magyar katasztrófavédelmet a békéscsabai dr. Tímár Tamás tűzoltó őrnagy, a HUNOR összekötő tisztje képviselte.

Ön tudja, hogyan kell lázat csillapítani? Számos tévhit és félreértés kering a köztudatban a lázcsillapítással kapcsolatban.

Új csarnokot épített és új gépeket szerzett be a paplangyártó Hungária Pehely Kft. a Békés vármegyei Mezőkovácsházán – közölte a cég közleményben az MTI-vel.

Orbán Viktor: A magyar gazdaság jövője a zöld energia. „Most dől el, hol alakulnak ki Európa zöldipari központjai. Beneveztünk a versenybe!” - írta Facebook-oldalán a kormányfő.

Vasárnap délután Békés vármegyében, így Békéscsabán és környékén is lehullott, illetve jelenleg is hull az első hó.

Fergeteges családi délelőtt tette emlékezetessé a nagyszénásiak számára a Zöld infrastruktúra fejlesztése elnevezésű projekt átadását vasárnap délelőtt. Megtelt a Nagyszénási Kulturális Központ minden helyisége, szólt a zene, lehetett alkotni, arcfestőkkel szépítkezni csillogósan. Mesebeli karakterekkel találkoztak a kicsik, szívesen fotózkodtak, pózoltak, ha azt hallották: csíííz!

Nem tudni, ki örököl százmilliárdnyi kriptopénzt Magyarországon. Szabályozni kell, mi legyen digitális javainkkal a halálunk után.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában