Súlyos sérülés

2023.11.26. 11:57

Árokba hajtott az idős nő az autójával Orosházán

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 73 éves büntetlen előéletű mezőkovácsházi nővel szemben, aki autójával árokba hajtott, a balesetben pedig súlyosan megsérült az utasa.

Papp Gábor

Forrás: Shutterstock

Az idős nő április 19-én, a délelőtti órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Orosháza város lakott területén kívül, a 4428-as számú úton Orosháza felől Kaszaper irányába. Haladása közben figyelmetlensége miatt járművével előbb lehaladt a jobb oldali útpadkára, majd visszakormányzott, azonban elvesztette uralmát a jármű felett, ismételten jobbra tért, és a jobb oldali vízelvezető árokba hajtott, majd a jármű az oldalára borulva állt meg. A gépkocsiban utasként tartózkodott egy 89 éves idős nő is, aki a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket – mások mellett bordatöréseket, csigolyatörést – szenvedett, majd április 27-én a balesettel össze nem függő okból meghalt.

A vezető megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, mely szerint járművel a forgalmi, az időjárási és a látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak, az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra, és a rakományra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában