Összefoglaló

2023.11.01. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 1.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023.november 1-én.

Beol.hu

Forrás: Shutterstock

A terroristák rágyújtották a házat a magyar-izraeli tinilányra.

Brutális állatkínzásról készített felvételt a fiatal: megverte, majd lehúzta a wc-n a macskát.

Robbanás volt az éjjel a pomázi állatmenhelyen. Egy gázpalack is felrobbant az épületben, a kivonuló tűzoltók eloltották a lángokat.

Rendőrök szólították meg a vásárlókat és árusokat kedden délelőtt a békéscsabai piacon. Olyan szórólapokat osztogattak, amikre az internetezéssel, a banki adataik kezelésével kapcsolatos tanácsokat nyomtattak. Hangsúlyozták, hogy a legjobb zár, riasztó sem ér semmit, ha a tulajdonos átadja a kulcsot, a kódot egy idegennek, illetve nem zárja be az ajtót, nem kapcsolja be a riasztót.

Egyre többen szeretnék temető helyett az otthonukban elhelyezni elhunyt hozzátartozójuk hamvait. A magyarországi temetkezési szervezetek nemrég erős hangvételű közleményt adtak ki és közös kampányt indítottak azért, hogy segítsenek megérteni a terjedő gyakorlat hatásait, veszélyeit.

Vendégségbe érkezett a Hortobágyra a szarvasi Körös-körül futófesztivál szervezőcsapata, amelynek tagjai fát ültettek és néhányan futottak is a Fuss Fotózz Mosolyogj és a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány legutóbbi rendezvényén.

Békéscsabán együtt ünnepelték meg a Reformáció Emléknapját a helyi református, evangélikus és baptista hívek. Az Evangélikus Nagytemplomban zajló istentiszteleten igehirdetésében Marti Mikós református lelkész arról beszélt, hogy az 500 éve elindított reformáció nem csupán hitújítást, hanem egyben életújítást is hozott.

Friss piaci elemzések szerint nőtt az eladó használt lakások és házak kínálata Békés vármegyében az elmúlt egy év leforgása alatt. Az átlagos négyzetméterár idén ősszel 250 ezer forint, szemben az egy évvel korábbi 209 ezer forinttal. Elsősorban kisebb lakások keresnek új gazdát – áll az ingatlan.com elemzésében.

Idén már a business casual stílus hódít a munkahelyeken. Egyszerre sportos és elegáns – mindennapossá vált a rugalmasan alakítható, hibrid viselet – természetesen okoseszközökkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában