Beruházás

2023.10.05. 13:22

Új aszfaltburkolatot adományoztak a gyulai kórháznak

Néhány héttel ezelőtt a Pándy Kálmán Tagkórház Semmelweis-tömbje előtti útszakasz teljesen megújult, amelynek köszönhetően a Gyermekgyógyászati-, valamint a Szülészet-nőgyógyászati osztály megközelítése biztonságosabbá és persze kényelmesebbé is vált.

Vásári Erzsébet

Hack Gabriella osztályvezető, Puskás Béla, a Duna Aszfalt Kft. területi igazgatója, Tóth László, dr. Kovács József és dr. Becsei László az átadón.

Fotó: Vásári Erzsébet

A beruházás mintegy 25 millió forint értékben valósult meg a Duna Aszfalt Kft. adományaként, amely vállalat egyben a munkálatok kivitelezője is volt. A megújult útszakasz ünnepélyes átadóját csütörtökön tartották.

Dr. Becsei László főigazgató főorvos visszaemlékezett, a Semmelweis-tömb két évvel ezelőtt kapta a nevét, amikor egy pályázati forrásnak köszönhetően teljes egészében megújult, és a régi sebészeti épületbe beköltözhetett a Szülészet-nőgyógyászati osztály közvetlen közelébe a több mint 70 ágyas Gyermekosztály, annak minden részlegével együtt. Hozzátette, a felújítással immár minden rendelkezésre állt a mai kornak megfelelő szintű gyógyításhoz, ám hiányosság maradt az épület előtti, a Semmelweis utcai bejáratnál kezdődő és egészen az új Műtéti-tömbig tartó útszakasz felújítása. Ez pedig igen elhasználódott volt már, hiszen több évtizedes kopások voltak rajta, amikkel igen nagy forgalmat kellett elbírnia a mindennapokban. Ennek felújításához keresték már régóta a lehetőséget, amit felismerve dr. Kovács József országgyűlési képviselő maga kereste fel a Duna Aszfalt Kft.-t, amely nyújtott már segítséget korábban a régió több kórházában is.

A főigazgató főorvos végül elárulta, összesen több száz négyzetméternyi útburkolatot újított fel a kft., és a munkálatokhoz hozzátartozott az új útpadka lerakása, valamint a vízelfolyó rendszer megépítése is. Továbbá jelentős segítség volt még részükről a régen elhasználódott akadálymentes lift kiváltása egy új, akadálymentes lejáróval. Hangsúlyozta, rendkívül hálásak ezért a felajánlásért, hiszen nagyban megkönnyíti mind a dolgozók, mind pedig a páciensek közlekedését.

Tóth László, a Duna Aszfalt Kft. igazgatósági elnöke és ügyvezetője elmondta, cégcsoportjuk igyekszik a mostanihoz hasonló mértékű felajánlásokat tenni folyamatosan a működési területükön lévő egészségügyi intézmények számára. Hozzátette, azokat a kórházakat támogatják egy-egy jelentősebb összeggel minden évben, amelyekből konkrét megkeresést kapnak. A gyulai kórházban pedig egy teljesen a szakmájukba vágó segítséget tudtak nyújtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában