Terrortámadás

2023.10.17. 19:53

Közös imában álltak ki Izrael és a béke mellett Békéscsabán

Együtt lengtek az izraeli és a magyar zászlók kedden kora este Békéscsabán, a Jókai színház előtt, ahova a Bét Bárhesz Egyesület és a Hit Gyülekezete szervezésében várták közös imára azokat, akik kiállnak Izrael és a béke mellett azt követően, hogy a Hamász megtámadta Izraelt.

Licska Balázs

Közös imát tartottak a Jókai színház előtt.

Fotó: Licska Balázs

Horváth Sándor, az egyesület elnöke azt mondta, hogy október 7-én szomorú napra ébredt Izrael és a jóérzésű világ. Megszólaltak a fegyverek, feldúlták Izraelt, lemészároltak több mint ezer embert, főleg zsidókat, de keresztényeket is. Mint fogalmazott, a holokauszt, a soá óta ennyien nem vesztették életüket előre ilyen megtervezett, szándékos emberirtásban, ilyen gyilkos, gyáva és embertelen terrorban. Hogy ez miként történhetett meg?

Horváth Sándor szerint ki kell állni Izrael és a béke mellett. Fotó: Licska Balázs

Hangsúlyozta, hogy erre nincs válasz, ám mégis van, mégpedig az ima, valamint a kiállás Izrael, a béke mellett. Szólt arról, hogy Nyugat-Európában, így a Benelux-államokban és Németországban ismét kezd fellángolni az antiszemitizmus, izraeli zászlókat égetnek és holokauszt-emlékműveket gyaláznak meg. Pedig a gyűlölet nem vezet sehova, ezt tudni lehet a holokauszt óta. Hangsúlyozta: Izrael él és élni fog, és természetes, hogy meg kell védenie magát.

A Hit Gyülekezete képviseletében Karácson Zoltán arról beszélt, hogy amikor Izraelben járt, megtapasztalta a zsidóság erős vágyát a békére, a békés együttélésre. Ma viszont Izrael újra háborúban áll. Ugyanis a Hamász dzsihadista terrorszervezet – mint fogalmazott – brutális támadást indított a zsidó állam ellen szárazföldön, a tenger felől, a levegőből egyaránt, és kegyetlen mészárlást rendezett. Kiemelte: a holokauszt óta nem érte ilyen támadás a zsidóságot.

Együtt lengtek a magyar és az izraeli zászlók. Fotó: Licska Balázs

Ő is beszélt arról, hogy a nyugati nagyvárosok zsidógyűlölettől hangosak, olyan tömegek vonulnak utcára, amelyek a gyilkosokat éltetik; miközben a Hamász kijelentette, hogy a cél nem lehet más számára, mint Izrael teljes megsemmisítése. Ám úgy véli, hogy ki kell állni Izrael és a Szentföldhöz való joga mellett, hiszen a keresztény világ számára is védőbástyaként szolgál a Közel-Keleten. Mint kiemelte, Izraelnek köszönhető a törvény, Jézus Krisztus, a Biblia, az egyház megszületése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában