Egészségügy

2023.10.27. 16:43

Háromszázmilliós fejlesztés zárult le az orosházi szakrendelőben

Felújították és akadálymentesítették az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet szakrendelőjét 295 millió forint európai uniós támogatásból, új eszközöket is vásároltak – írta meg az MTI.

Beol.hu

A projekt számos területre kiterjedt.

Fotó: Orosházi Dr. László Elek Kórház

A támogatást az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban nyerték el. A korszerűsítés segíti a betegellátás biztonságosabbá tételét úgy, hogy nem emeli a fenntartási, üzemeltetési költségeket. Eredmény ezenkívül a járóbeteg-intézmények infrastrukturális körülményeinek és műszerezettségének javítása, valamint az akadálymentesítés további fejlesztése.

A projekt tavaly februárban indult, az akkori tájékoztatás szerint a munkálatok kiterjedtek a Könd utcai szakrendelő részbeni akadálymentesítésére – például látássérülteknek vezetősáv kialakítása –, a rossz állapotú burkolatok cseréjére és a korlátok javítására. A főlépcsőházi hő- és füstelvezetési rendszer javítása, a patika ügyfélterének bővítése és felújítása, továbbá a kórház főépülete és a szakrendelő közötti vasajtó mozgásérzékelős műanyag nyílászáróra cserélése is szerepelt a tervekben. 

A beruházás része volt a 19 egészségügyi szakmát érintő műszerbeszerzés és eszközfejlesztés is - közölték. Az orosházi szakrendelő ellátási körzete mintegy 100 ezer lakosra terjed ki.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában