Csabai Kolbászfesztivál

2023.10.22. 18:16

Bejött a nagypapa receptje, az unoka és csapata ennek alapján gyúrt a csabai fesztiválon

Dr. Zsilák János főorvos, a békéscsabai kórház igazgatója Bence fia csapatának a menedzseri teendőit látta el a Csabai Kolbászfesztivál szombati, nemzetközi gyúróversenyén a Mokry-sátorban. Sok doktor gyűlt össze az asztalnál, de a zömük, ahogy Bence is, jogász. Kivétel volt még Bence barátnője, dr. Bátori Gréti, aki a fogorvos.

Nyemcsok László

Dr. Zsilák János volt fia baráti társaságának a menedzsere

Nos, a nagyjából 15 tagú, az ország számos pontjáról érkezett csapat a foguk alá való, finom kolbászt készített. Bence volt a csapat húzóembere. Nem véletlenül, hiszen nagyapja, Zsiga Gyula messze földön híres hentes. Igaz, hogy a gyulai fűszerezésre esküszik, vagyis némi bors is kerül a kolbászba az őrölt fűszerpaprika, a só, a kömény és a fokhagyma mellett, de a fesztiválon is minden vendég dicsérte a nagypapa vastag, füstölt kolbászát. Ahogy Bence egyik barátja megjegyezte: de jó lenne, ha volna néhány Zsiga-kolbász a hűtőben, a kamrában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában