Horgász és szabadidős élet

2023.10.27. 13:50

A Puskaporos-tóról egyeztettek Békésen

Aktuális kérdések kapcsán egyeztettek a békési Puskaporos-tó kapcsán – tájékoztatott Facebook-oldalán Kálmán Tibor.

Papp Gábor

A megbeszélésen számos fontos témát érintettek.

Fotó: Gazsó János

Békés polgármestere kiemelte, az eredeti rendeltetése szerint záportározóként kialakított és használt tó mára a helyi horgász és szabadidős élet terén is előtérbe került. 

– Fontosnak tartom, hogy a tó mindkét funkcióját jól lássa el, és így az a lakosság nagy részének megelégedését szolgálja – emelte ki Kálmán Tibor. Mint kifejtette, Balog Zoltán, Csibor Géza önkormányzati képviselőkkel és Dérfai Mónikával, a horgász egyesület vezetőjével, valamint a szervezet több képviselőjével a zsilip működtetésének kérdéseit is áttekintettük.

– Egy-egy nagyobb esőzés után különös figyelmet igényel annak időbeni, szakszerű használata. A tavat jelenleg kezelő horgász egyesület, mint a terület jelenlegi kezelője és Csibor Géza, a csapadékvíz ide vezetésében érdekelt kerület önkormányzati képviselője a keddi egyeztetésen konkrét estekről is beszélgettek. A zsilip szakszerű használatát, ahogy eddig ezután is megfelelően végzi a szervezet – fogalmazott.

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában