Összefoglaló

2023.10.09. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 9.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. október 9-én.

Beol.hu

Idén szeptember végéig összesen 169 lakás gyulladt ki Békésben. Várszegi György, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, a lakástüzekben 25 ember sérült meg, többségük füstmérgezést szenvedett. Sajnálatos módon egy ember, egy békéscsabai tűzeset során a lakásában életét vesztette.

A kormány mentőakciója keretében a magyar légierő az éjszaka folyamán három repülőgéppel összesen 325 embert, köztük 46 gyereket menekített ki Izraelből – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, írja az MTI.

Fejszével ütötte agyon kutyáját egy férfi Kálmáncsán. A szomszéd végignézte a vérengzést.

Átaludta felesége haláltusáját a férj, nyomozás indult ellene. Az Angliában élő Kiss Szilvia segítségnyújtás elmulasztása miatt feljelentette mostohaapját. A nő szerint azért halt meg az édesanyja, mert a férfi nem hívta ki hozzá időben a mentőket, amikor rosszul volt – írja a Bors.

Körösladány és Köröstarcsa között, a 47-es főúton történt halálos közlekedési baleset hétfőn délután fél négy körül. Kisteherautó és motoros csapódott egymásnak, a balesetben a motoros férfi életét vesztette. 

Kiraboltak hétfőn egy idős nőt Orosházán, aki később elhunyt. A rendőrök egy óra alatt kiderítették, ki támadhatta meg, el is fogták a gyanúsítottat.

Mintegy félszáz önkéntes tartalékos katona számára kezdődött meg hétfőn Békéscsabán a nyolchetes alapkiképzés. Miután szerződést kötöttek, átvették egyenruháikat és felszereléseiket, majd különféle tájékoztató előadásokon vettek részt. Ez az első alkalom Békéscsabán, hogy bentlakásos formában készítik fel a jelentkezőket, főleg az AB Expo és a repülőtér területén.

Csúcstechnikával fejtettek meg egy 5300 évvel ezelőtti gyilkossági ügyet. Az áldozat már ismert, a gyilkos kiléte azonban még mindig bizonytalan.

Az új funkciónak köszönhetően az aktív receptek mellett az elmúlt években felírt, valamint kiadott receptekhez is hozzáférhetnek a felhasználók, akik így könnyedén ellenőrizhetik, hogy előző betegségükre pontosan milyen gyógyszereket, milyen hatóanyaggal és adagolásban szedtek.

A Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület most zárult kísérletéből kiderült: az emberek többsége a mesterséges intelligencia (MI) segítségével írt dalokat az ember művének véli. Azt ugyanakkor felismerik, ha igazi dalszerző egyáltalán nem vett részt az alkotásban.

A mesterséges intelligencia szerint így néznek ki a földönkívüliek. Elképesztő képeket készített az MI arról, hogy nézhetnek ki az idegenek. Az egyik különösen riasztóan emberszerű volt.

Különleges halak érkeztek az Élővíz-csatornába – tájékoztatott Facebook-oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában