Összefoglaló

2023.10.30. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 30.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. október 30-án.

Beol.hu

Fokozott madárinfluenza-veszély miatt a kereskedelmi célból tartott baromfik kötelező zártan tartását rendelte el a magas kockázatú területeken Pásztor Szabolcs országos főállatorvos – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.

A nyolcadikról zuhantak a liftakna mélyére: legalább három ember meghalt egy hamburgi építkezésen.

Folyamatosan gyűjti össze a migránsokat a szerb rendőrség Szabadka környékén. A speciális egységek átkutatják az erdős területeteket, és a gyanús járműveket.

A terv az, hogy 50 kutat állítsanak üzembe a sarkadi térségben – ismertette az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára, Steiner Attila egy, a kormány által közzétett videóban. A békési gázmező kitermelése ígéretes lehetőség Magyarország számára, hogy több lábon álljon és ténylegesen helyi forrásból teremtse elő az energiát.

A koraszülött gyerekek esélyegyenlőségéért gyűjt idén a közmédia jótékonysági kampánya. A jótékonysági akcióban a nézők, hallgatók egy hívással 500 forintot ajánlhatnak fel a 13600-as adományvonal tárcsázásával, és a 04-es kód beütésével.

Több mint száz székelyföldi településen gyújtottak őrtüzet az autonómiaigény jeleként. Támogatjuk a határainkon kívül élő magyar közösségeink önigazgatási igényét. Az Alaptörvényben megfogalmazott felelősségünk tudatában támogatjuk magyarságuk megőrzésére irányuló törekvéseiket - írta közleményében Szili Katalin, a miniszterelnöki főtanácsadó.

A szabadkígyósi Wenckheim-kastélynál, illetve a Békéscsaba és a település közötti réten folytatódott a Békés vármegyei Wenckheim-film forgatása hétfőn. A nemesi családra és térségünkre egykoron nagyon jellemző agarászatot idézték fel korhű módon a felvételek során.

Húszmilliárd eurónyi forrás szabadulhat fel Magyarország számára. Egyre többen állítják már az európai uniós balliberális oldal részéről is, hogy hamarosan kénytelen lesz beadni a derekát az Európai Bizottság és utalni fogja Magyarországnak a nekünk járó forrásokat.

A Magyar Szabadidősport felhívására idén 9. alkalommal csatlakozott a Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde a World Walking Day programhoz, vagyis a Világ Gyalogló Napjához. Az a cél, hogy népszerűsítsék a gyaloglást, a mozgást - több mint 70 országban megrendezik októberben. A megtett eredmények az egész világból összeadódnak és kiadják azt a végeredményt, hogy hányszor gyalogolták körbe a Földet a csatlakozók.

Vicces vagy ijesztő? A BD robotkutyája értelmet kapott, tökéletesen beszél.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában