World Walking Day

2023.10.30. 11:21

Gyalogló ovisokhoz csatlakozott sok felnőtt Mezőkovácsházán

A Magyar Szabadidősport felhívására idén 9. alkalommal csatlakozott a Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde a World Walking Day programhoz, vagyis a Világ Gyalogló Napjához. Az a cél, hogy népszerűsítsék a gyaloglást, a mozgást - több mint 70 országban megrendezik októberben. A megtett eredmények az egész világból összeadódnak és kiadják azt a végeredményt, hogy hányszor gyalogolták körbe a Földet a csatlakozók.

Csete Ilona

Kreatív installációt készítettek: óvodájuk emblémáját jelenítették meg Fotó: Facebook

Mezőkovácsháza Az idei év mottója: Barangolás Mezőkovácsházán a kerek évfordulók mentén. A séta során több emlékmű mellett elhaladtak, érintettek számos kerek évfordulós épületet, vagy ismert emberekről elnevezett utcákat (Deák Ferenc, Petőfi Sándor utca, városi könyvtár, a település első írásos emlékműve, Hősök emlékműve, Kalocsa Róza Művelődési Központ, óvoda).
A közös gyalogláson 401 fő vett részt, akik összesen 1351,56 kilométert tettek meg. A legkisebbek 1,08 kilométert gyalogoltak (45 fő), a többi résztvevő 3,66 kilométert (356 fő) – adtak hírt a helyi sikerről az óvoda közösségi oldalán.

Felnőttek is csatlakoztak a gyalogló ovisokhoz

A tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdettek egy kiegészítő programot: 3GY – Gyűjts, Gyalogolj,Gyárts! 

– Erre a felhívásra egy kreatív installációt készítettünk a gyermekek és a felnőttek bevonásával, amelynek keretében az óvodánk emblémáját jelenítettük meg az összegyűjtött természeti kincsekből (faágak, levelek, fakéreg, gesztenye, csipkebogyó). Továbbá az évszámokkal utaltunk arra, hogy településünkön 130 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az első óvoda (1893-2023) – tudatták követőikkel.
A sikeres nap megrendezését segítette az Mezőkovácsházi Egészségfejlesztési Iroda, a zebrákon való biztonságos átjutást a mezőkovácsházi rendőrség és a polgárőrség dolgozói. Albertus László alpolgármester, helytörténész, a könyvtár vezetője pedig ötleteivel járult hozzá a gyaloglók napjának a megvalósításához.

Kitartó volt minden korosztály, a város több pontjára eljutottak

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában