Békéscsaba

2023.10.20. 14:53

A hősök tiszteletére rendezett 1956 méteres futóversenyt az Erzsébethelyi Általános Iskola - videóval

Az 1956-os forradalom és a hősök tiszteletére rendezett futóversenyt tanulói számára az Erzsébethelyi Általános Iskola pénteken Békéscsabán, a Tünde utcai atlétikai pályán.

Licska Balázs

Osztályonként öt-öt fiatal állt rajthoz, egymást váltva teljesítettek összesen 1956 métert

Fotó: Bencsik Ádám

Petri Hajnalka igazgató kifejtette, hogy az intézményben korábban ünnepi műsor keretében megemlékeztek a hősökről, pénteken pedig tettekkel is tisztelegtek előttük. Úgy véli, a futóverseny nemcsak egy sportesemény, hanem egy lehetőség is arra, hogy együtt emlékezzenek azokra, akik önfeláldozóan harcoltak a szabadságért. Az eseményen összekapcsolódott a múlt és a jövő, váltópálcával a kezükben fejezték ki a hálát és a tiszteletet azok iránt, akik örökségét továbbviszik.

Debreczeni Dezső, az Erzsébethelyi Általános Iskola pedagógusa elmondta, hogy több éves múltra tekint vissza az immár hagyományosnak mondható futóverseny, és testnevelőtanárként örül, hogy az emlékezést rendre összekötik a sporttal, hogy a futók, az osztályok is küzdenek egymás között. 

Az első osztályosok 400 métert tettek meg a tanítókkal közösen, a többi évfolyam osztályai viszont váltófutásban mérték össze gyorsaságukat. Osztályonként öt-öt fiatal – három-három fiú és két-két lány – állt rajthoz, és teljesítettek egymást váltva összesen 1956 métert, azaz majdnem öt teljes kört. Az osztályok teljesítményét évfolyamonként jutalmazták.

– A futóverseny mindig hangulatos – folytatta Debreczeni Dezső, és valóban óriási volt a hangorkán a Tünde utcai pálya körül, buzdították egymást a fiatalok, a társak. A testnevelőtanár hozzátette, hogy komoly kiváltságként, jutalomként élték meg a diákok azt a lehetőséget, hogy az öt futó között lehettek, és képviselhették az osztályukat a megmérettetésen. A viadalra egyébként hetekkel ezelőtt megkezdték a felkészülést a tanulók, hogy minél szebb eredményt érhessenek el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában