Próbavásárlások

2023.10.05. 11:20

A Csabai Garabonciás napok miatt ellenőrzik, hogy adnak-e el alkoholt a fiataloknak

Kiszolgálják-e a fiatalokat a vendéglátóhelyeken és az üzletekben szeszes itallal – ezt ellenőrzi a rendőrség és a kormányhivatal annak apropóján, hogy a napokban zajlik a középiskolásoknak szóló rendezvény, a Csabai Garabonciás Napok Békéscsabán.

Licska Balázs

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A rendőrségen hangsúlyozták: kiemelt figyelmet fordítanak a közterületen zajló programokra, a diákok biztonságára járőrök és nyomozók egyaránt ügyelnek. Emellett a Békéscsabai Rendőrkapitányság a Békés Vármegyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztályával olyan ellenőrzéseket is tart, amelyek során azt figyelik, hogy a jogszabályi tiltás ellenére kiszolgálják-e a fiatalokat a vendéglátóhelyeken és az üzletekben szeszes itallal.

Az ellenőrzés első napján, hétfőn háromból egy olyan hely volt, ahol a próbavásárlás során egy 18 év alatti tudott alkoholt venni: egy italdiszkontban vodkát adtak el neki. Emiatt a rendőrség és a kormányhivatal eljárást indított, és egyben kérik az üzletek, szórakozóhelyek üzemeltetőit az együttműködésre. Ugyanis – mint kiemelték – a tilalom a fiatalok védelmét szolgálja, a tanulók biztonsága érdekében fontos betartani a szabályt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában