Beol podcast

2023.09.26. 11:00

Több mint 210 kiló halat fogtak a Csaba-tóból: a Beol podcast vendége Fekete Károly, a békéscsabai Matróz Horgászegyesület elnöke

Stúdiónk vendége Fekete Károly, a békéscsabai Matróz Horgászegyesület elnöke. A 320 tagú civilszervezet vezetőjével annak apropóján beszélgetett Nyemcsok László újságíró, hogy nagyszabású horgászversenyt bonyolítottak le nemrégiben a Csaba-tónál.

Nyemcsok László

Fekete Károly

A versenyen 44-en vettek részt, az összfogás 210,64 kg, az átlagfogás 4,79 kg volt. A horgászok jellemzően pontyot, keszeget, amurt fogtak, de akadt a horogra harcsa és compó is.

Fekete Károly kitért arra, mi mindent tesznek meg tagjaikkal a Csaba-tó horgászhatóságáért, a környezet megóvásáért. Odafigyelnek arra is, hogy a legjobb körülmények fogadják a horgászokat, A haltelepítések folyamatosak pontytól az amurig. Van egy olyan főszakácsuk is, mint Sebestyén János – feleségével, Marikával tagja az egyesületnek – aki bármilyen ételt elkészít. Legutóbb marhapörköltet főzött Knyihár János séffel együtt, ugyanis a horgászok lényegében bármikor készíthetnek halászlevet a fogásaikból.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában