Szentmise

2023.09.11. 10:13

Megáldotta a püspök a felújított mezőkovácsházi templomot - galériával

A mezőkovácsházi katolikus templomban vasárnap tartott búcsúi szentmisén dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke megáldotta a kovácsháziak tavaly felújított templomát.

Csete Ilona

A beruházásnak köszönhetően kívül s belül megújult a templom.

Fotó: Gigacz Balázs

Katolikus templomukat 2022 karácsonyán vehették ismét birtokukba a hívek. A vasárnapi szentmisén a püspököt Orbán Sándor plébános, az egyházközség tagjai, valamint a város önkormányzata részéről Albertus László alpolgármester köszöntötte.

Mezőkovácsháza katolikus templomának felújítása majd' 93 millió forintból valósult meg. Ez az összeg három támogatási forrásból állt össze: a költségek közel 50 százaléka a Vidékfejlesztési Program keretében a Településképet meghatározó épületek felújítása című, valamint az Egyházi épített örökség programok által, illetve az Egyházmegye Fejlesztési Támogatások forrásának a kiegészítésével lett finanszírozva.

A beruházásnak köszönhetően kívül s belül megújult a templom. Megtörtént a templom homlokzatának és a templomhajó vakolat díszeinek kijavítása, az épület teljes külső homlokzatának festése, a meglévő bádogos szerkezetek teljes cseréje, valamint kiépült a csapadékvíz-elvezető rendszer. Elkészítették a templom tetőhéjazatának a cseréjét is. Lefestették a külső nyílászárókat, kiépítettek napelemes rendszert.

A templom belső terében a lábazati vakolatot falszárító vakolattal kijavították és megtörtént a templom teljes belső festése. A templom új burkolatot kapott. Felújították a padokat és lett padfűtés is. A templom világítását ledes fényforrásokkal modernizálták.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában